Γιατί τα Avatar 4 και 5 μπορεί να μην γίνουν καν τελικά; - Ο James Cameron αποκαλύπτει

'Πρόκειται για αδιανόητα ακριβές ταινίες' παραδέχεται ο James Cameron
08 Νοεμβρίου 2022 01:29
Γιατί τα Avatar 4 και 5 μπορεί να μην γίνουν καν τελικά; - Ο James Cameron αποκαλύπτει

Σε μια απρόσμενη δήλωση προέβη ο James Cameron, δημιουργός και σκηνοθέτης των Avatar ταινιών, σχετικά με την μοίρα των Avatar 3, 4 και 5 την ώρα που ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το sequel του, με τίτλο "Avatar: The Way of Water" που θα κάνει πρεμιέρα παγκοσμίως τον Δεκέμβριο στις αίθουσες. 

Μιλώντας στο Total Film αποκάλυψε με εντελώς ειλικρινή τρόπο πως ίσως το franchise του Avatar να τελειώσει ως τριλογία, κάτι που θα κριθεί από την πορεία του στο box office. Θυμίζουμε πως τα sequels του Avatar φτάνουν μέχρι το Avatar 5

Εάν το Avatar 2 φέρει τον κόσμο και κάνει τα νούμερα που θέλει η Disney τότε αυτό θα σηματοδοτήσει και τη συνέχεια του franchise με το αρχικό του πλάνο. Ωστόσο, ο Cameron δείχνει προετοιμασμένος για το plan b, ώστε να ολοκληρωθεί η ιστορία της Pandora και του Jake Sully με το Avatar 3

Διαβάστε χαρακτηριστικά τη δήλωσή του: 

Η αγορά μπορεί να μας πει ότι είμαστε τελειωμένοι σε τρεις μήνες, ή μπορεί να είμαστε μισοτελειωμένοι, που σημαίνει: "Εντάξει, ας ολοκληρώσουμε την ιστορία με την τρίτη ταινία και ας μην συνεχίσουμε ατελείωτα", αν απλά δεν είναι κερδοφόρο... Βρισκόμαστε σε έναν διαφορετικό κόσμο τώρα από ό,τι όταν έγραφα αυτά τα πράγματα. Είναι το διπλό χτύπημα, η πανδημία και το streaming. Ή, αντιθέτως, ίσως θυμίσουμε στον κόσμο τι σημαίνει να πηγαίνεις στο σινεμά. Αυτή η ταινία σίγουρα το κάνει αυτό. Το ερώτημα είναι: πόσοι άνθρωποι νοιάζονται τώρα;

Tο Avatar 3 έχει γυριστεί ήδη

Για όσους δεν γνωρίζουν το Avatar 3 γυρίστηκε διαδοχικά με το Avatar 2 ή αλλιώς "Avatar: The Way of Water" επομένως δείχνει προετοιμασμένος για το κακό ενδεχόμενο. Δηλώνει μάλιστα ότι έχει μεταφέρει κάποιες σκηνές από το Avatar 2 για το Avatar 3 (που ακόμη δεν φέρει επίσημο τίτλο). Μάλιστα δεν τρέφει αυταπάτες για το γεγονός ότι πρόκειται για ασύλληπτα ακριβές ταινίες, παρά το γεγονός ότι είναι από τους λίγους σκηνοθέτες εκεί έξω με την ισχύ να πάρει μια τόσο μεγάλη επιταγή από ένα τόσο κολοσσιαίο στούντιο. 

"Υπάρχουν μερικά πράγματα που αφαίρεσα [από το The Way Of Water] και τα οποία θέλω να ενσωματώσω στην τρίτη ταινία, ελπίζω", είπε. "Αυτές είναι ασύλληπτα ακριβές ταινίες. Πριν από την πανδημία ήταν μια αμφιλεγόμενη επιχειρηματική υπόθεση να κάνεις μια ταινία που κοστίζει τόσο πολύ. Σε αυτό το σημείο, πρέπει απλώς να συνεχίσουμε και να δούμε τι θα συμβεί. Αλλά αυτό που ξέρω αυτή τη στιγμή είναι το εξής: παραδίδουμε τρεις ώρες μιας σχεδόν εξωφρενικής εμπειρίας [με το The Way of Water]".

Απλώς να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι το budget του Avatar 2 ξεπερνάει τα $250 εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που συνολικά τα τέσσερια sequels θα κοστίσουν στην Disney πάνω από $1 δισεκατομμύριο -εφόσον γίνουν όλες.

Λίγα λόγια για το Avatar 2

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το AvatarThe Way of Water θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.