28 Months Later: Έτοιμα σχεδόν όλα για το sequel της zombie ταινίας-σταθμός

Μήπως ήρθε η ώρα της επιστροφής της απόλυτης zombie horror ταινίας;
03 Νοεμβρίου 2022 00:44
28 Months Later: Έτοιμα σχεδόν όλα για το sequel της zombie ταινίας-σταθμός

Το "28 Days Later" (28 Ημέρες Μετά) του σκηνοθέτη Danny Boyle σε σενάριο Alex Garland ήταν μια ταινία-σταθμός για το είδος των ταινιών τρόμου αλλά και του υποείδους των zombie/post-apocalyptic/ survival ταινιών. Δεν ήταν μόνο η ταινία που σταμάτησε το κλισέ των αργοκίνητων και 

Ήταν η ταινία που μας σύστησε στο άστρο και το αστείρευτο ταλέντο του νεαρού τότε Cillian Murphy, τον ηθοποιό που πολλά χρόνια μετά θα γινόταν παγκοσμίως γνωστός για τον ρόλο του Thomas Shelby στη σειρά Peaky Blinders

Έτοιμο το σενάριο του 28 Months Later

Χάρη σε ένα αφιέρωμα του NME για το 28 Days Later μάθαμε νέες πληροφορίες για το που βρίσκεται το τρίτο κεφάλαιο της ιστορίας με τίτλο 28 Months Later (28 Μήνες Μετά). Φαίνεται πως η αρχική τριπλέτα της επιτυχίας της πρώτης ταινίας θέλει να επιστρέψει σύσσωμη για ένα νέο και σωστό sequel, καθώς όλοι οι βασικοί συντελεστές δηλώνουν "ψημένοι" για να το κάνουν πραγματικότητα, ενώ μάθαμε πως ο Alex Garland ολοκλήρωσε το σενάριό του

Ο πρωταγωνιστής της πρώτης ταινίας, Cillian Murphy δήλωσε ότι δε μπορεί να βγάλει από το μυαλό του την ταινία, την ώρα που δεν είχε παίξει στο 28 Weeks Later, παρά το ότι ο χαρακτήρας του καταφέρνει να επιζήσει στο φινάλε. "Κάθε φορά που συναντώ τον Danny ή τον Alex το αναφέρω. Επειδή το έδειξα στα παιδιά μου πρόσφατα, σε κάποιες Απόκριες πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια, και τους άρεσε πολύ. Πραγματικά αντέχει στο χρόνο, κάτι που είναι εκπληκτικό για μια ταινία που είναι 20 ετών", δήλωσε ο Murphy στο NME. "Οπότε ναι, μου αρέσει η ιδέα και μου είναι πολύ ελκυστική".

Και ο Danny Boyle που επιθυμεί να σκηνοθετήσει το 28 Months Later δήλωσε ότι ο Garland (που πρόσφατα μας χάρισε το MEN) είχε ξεκινήσει να γράφει την ταινία πριν από δύο χρόνια και πως στο επίκεντρό της υπάρχει μια φοβερή ιδέα. 

"Θα έμπαινα πολύ στον πειρασμό να το σκηνοθετήσω. Πραγματικά αισθάνομαι ότι είναι πολύ καλή στιγμή. Είναι αστείο, δεν το είχα σκεφτεί μέχρι που μόλις το είπατε και θυμήθηκα ότι "μπαμ, αυτό το σενάριο!" το οποίο διαδραματίζεται και πάλι στην Αγγλία, αφορά πολύ την Αγγλία", δήλωσε ο Boyle.

Τι εμποδίζει το 28 Months Later; 

Ο ίδιος ο Boyle όμως αποκαλύπτει ότι υπάρχει ένα σημαντικό εμπόδιο στο να προχωρήσει το project και να γυριστεί η πολυπόθητη συνέχεια και ο λόγος δεν είναι άλλος από την κατάσταση των κινηματογράφων και της βιομηχανίας στη μετά-πανδημική εποχή. 

"Μπορεί να επανέλθει στο επίκεντρο, επειδή ένα από τα πράγματα που συμβαίνουν στη βιομηχανία αυτή τη στιγμή είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένας σημαντικός λόγος για να πας στον κινηματογράφο, επειδή πλέον υπάρχουν όλο και λιγότεροι λόγοι", εξήγησε ο Boyle. "Είναι δύσκολο για τις εταιρείες διανομής και για τις αλυσίδες κινηματογράφων να προβάλλουν ταινίες, δυσκολεύονται να φέρουν τον κόσμο στο σινεμά, εκτός αν πρόκειται για κάτι σαν το 'Top Gun': Maverick' ή μια ταινία της Marvel. Αλλά ένα τρίτο μέρος θα έφερνε τον κόσμο μέσα, αν ήταν έστω και κατά το ήμισυ αξιοπρεπές".

Υπήρξε επίσης το sequel με τίτλο "28 Βδομάδες Μετά" (28 Weeks Later) αλλά τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες δεν βρίσκονται η αρχική τριπλέτα της επιτυχίας. Για την ιστορία το σκηνοθέτησε ο Juan Carlos Fresnadillo σε σενάριο του ίδιου και των E. L. Lavigne, Jesus Olmo and Rowan Joffé, με το cast να απαρτίζεται από τους: Robert Carlyle, Jeremy Renner, Idris Elba, Rose Byrne και Imogen Poots. 

Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί η κατάλληλη στιγμή και το 28 Months Later θα πραγματοποιηθεί. Υπάρχουν πάντοτε άλλωστε και οι streaming υπηρεσίες για αυτόν τον σκοπό πλέον.