Matthew Perry: Έδιναν 2% πιθανότητες να ζήσει στον Τσάντλερ από "Τα Φιλαράκια"

O σταρ των Friends αποκάλυψε την περιπέτεια της υγείας του και τη μάχη του με τις ουσίες
20 Οκτωβρίου 2022 15:04
Matthew Perry: Έδιναν 2% πιθανότητες να ζήσει στον Τσάντλερ από "Τα Φιλαράκια"

Για την δυσκολότερη περίοδο της ζωής του μίλησε ο Μάθιου Πέρι (Matthew Perry), γνωστός σε όλους ως "Τσάντλερ Μπινγκ" από τη θρυλική κωμική σειρά "Τα Φιλαράκια", σε μια νέα του συνέντευξη στο People Magazine. 

Ο Perry εξομολογήθηκε για την περιπέτεια υγείας που είχε το 2018 και η οποία παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, αλλά και για τις εξαρτήσεις του από το αλκοόλ και τα οπιοειδή. Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο ο 53χρονος ηθοποιός ανοίγεται και ρίχνει φως λέγοντας ότι "ήταν σε κώμα για δύο εβδομάδες και παρέμεινε στο νοσοκομείο για πέντε μήνες". 

Είχε πάθει ρήξη παχέος εντέρου από την υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, σε σημείο που έπρεπε να χρησιμοποιεί σάκο κολοστομίας για άλλους εννέα μήνες, όπως αναφέρεται στο άρθρο του People. 

"Οι γιατροί είπανε στην οικογένειά μου ότι είχα 2% πιθανότητες να ζήσω", αποκαλύπτει ο Perry για την πρώτη του εισαγωγή στο νοσοκομείο.

"Με έβαλαν σε ένα πράγμα που ονομάζεται μηχάνημα ECMO, το οποίο κάνει όλη την αναπνοή για την καρδιά και τους πνεύμονές. Και αυτή ήταν η τελευταία μου ελπίδα, όλα ή τίποτα. Κανείς δεν επιβιώνει από αυτό". αναφέρει ο Perry. 

Θυμήθηκε επίσης την εποχή που κατά τη διάρκεια των 10 σεζόν των "Friends" έπαιρνε μέχρι και 55 Vicodin την ημέρα και είχε χάσει τόσο πολύ βάρος που είχε φτάσει στα 58 κιλά. 

"Δεν ήξερα πώς να σταματήσω", είπε ο Πέρι. "Αν ερχόταν η αστυνομία στο σπίτι μου και μου έλεγε: "Αν πιεις απόψε, θα σε πάμε φυλακή", θα άρχιζα να μαζεύω τα πράγματά μου. Δεν μπορούσα να σταματήσω γιατί η ασθένεια και ο εθισμός είναι προοδευτικός. Οπότε γίνεται όλο και χειρότερη όσο μεγαλώνεις".

Ο εθισμός του Perry σε διάφορα χάπια τον οδήγησε να κάνει 14 χειρουργικές επεμβάσεις στο στομάχι του, με τον ίδιο να εξομολογείται ότι: "Αυτό είναι οι πολλές υπενθυμίσεις μου για να μείνω νηφάλιος .Το μόνο που έχω να κάνω είναι να κοιτάξω εκεί κάτω." 

Δήλωσε επίσης τα εξής: "Ήθελα να μιλήσω όταν πλέον θα ένιωθα σίγουρος για τον εαυτό μου. Έπρεπε να περιμένω μέχρι να είμαι εντελώς απεξαρτημένος και μακριά από την "ασθένεια" του αλκοολισμού, για να τα γράψω όλα. Με ενδιέφερε τα δικά μου βιώματα να βοηθήσουν κι άλλους ανθρώπους."