Η σπαρακτική τελευταία δήλωση του "Χάγκριντ" - "Εγώ δε θα ζω δυστυχώς, αλλά..." (BINTEO)

Ο Robbie Coltrane είχε εμφανιστεί στο reunion special του Harry Potter κάνοντας μια δήλωση με δάκρυα στα μάτια
14 Οκτωβρίου 2022 21:21
Η σπαρακτική τελευταία δήλωση του "Χάγκριντ" - "Εγώ δε θα ζω δυστυχώς, αλλά..." (BINTEO)

Ο θάνατος του Ρόμπι Κόλτρειν (Robbie Coltrane) σε ηλικία 72 ετών, βύθισε στη θλίψη το Χόλιγουντ αλλά και τον κόσμο του Χάρι Πότερ καθώς όλοι τον γνώρισαν ως τον καλοκάγαθο γίγαντα, Ρούμπεους Χάγκριντ (Rubeus Hagrid). 

Στην τελευταία του εμφάνιση για το σύμπαν του Χάρι Πότερ στο "Harry Potter 20th Anniversary Special: Return to Hogwarts" είχε μιλήσει για τον ρόλο του αλλά και την κληρονομιά που αφήνει πίσω σε μια γλυκόπικρη στιγμή. Πλέον τα σπαρακτικά του λόγια αποκτούν ένα διαφορετικό νόημα και μια άλλη ομορφιά για το πόσο ευγνώμων ήταν που έπαιξε τον Hagrid. 

Σε εκείνο το highlight του ειδικού αφιερώματος που είχε προβληθεί την περασμένη Πρωτοχρονιά, ο Coltrane είχε πει με δάκρυα στα μάτια: 

"Η κληρονομιά αυτών των ταινιών είναι ότι η γενιά των παιδιών μου θα τις δείξει στα παιδιά της. Έτσι, εύκολα θα βλέπουν αυτές τις ταινίες σε 50 χρόνια. Εγώ δεν θα είμαι εδώ δυστυχώς... Αλλά ο Χάγκριντ θα είναι."

Δείτε την στιγμή της τελευταίας του δήλωσης:

Λέγεται ότι τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα με την οστεοαρθρίτιδα, κάτι που το 2018 τον είχε καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι. 

Ο Σκωτσέζος ηθοποιός είχε λατρευτεί παγκοσμίως παίζοντας τον τριχωτό και ευγενή γίγαντα Rubeus Hagrid στις 8 ταινίες Harry Potter από την "Φιλοσοφική Λίθο" (Philosopher's Stone) του 2001 μέχρι και τους "Κλήρους του Θανάτου - Μέρος 2ο" (Deathly Hallows - Part 2) του 2011. Ενσάρκωσε με εξαιρετικό τρόπο έναν από τους πιο αγαπημένους ρόλους των βιβλίων της J.K. Rowling και η ατάκα του "Yer a wizard, Harry" (Χάρι είσαι ένας μάγος) έμεινε στην στρατόσφαιρα της ποπ κουλτούρας, καθώς ήταν το άτομο που αποκαλύπτει στον Χάρι του Ντάνιελ Ράντκλιφ το μαγικό ταξίδι που έπεται μπροστά του. 

Έπαιξε επίσης σε δύο ταινίες του James Bond στα "GoldenEye" (1995) και "The World's Not Enough" (1999), υποδυόμενος το ρόλο του Ρώσου μαφιόζου Valentin Dmitrovich Zukovsky. Στον ίδιο ρόλο επανεμφανίστηκε και στο ομώνυμο παιχνίδι "GoldenEye 007" της Rare που κυκλοφόρησε το 1997.