Black Panther: Wakanda Forever - Μυστικά και easter eggs από το νέο trailer

Ας δούμε τι κρύβει το νεότερο trailer του Black Panther 2
04 Οκτωβρίου 2022 13:38
Black Panther: Wakanda Forever - Μυστικά και easter eggs από το νέο trailer

Το νέο trailer του Black Panther 2 κυκλοφόρησε και ενθουσίασε τους Marvel fans με το οπτικό του αποτέλεσμα αλλά και την έμμεση επιβεβαίωση για το ποιος -ή καλύτερα ποια- κρύβεται πίσω από την στολή του προστάτη της Wakanda. 

Όμως το επίσημο trailer του Black Panther: Wakanda Forever ήταν πλούσιο σε νέες και χορταστικές ματιές στον Namor του Tenoch Huerta, την Ατλαντίδα και την σύγκρουσή της με την Wakanda, αλλά και σε δευτερεύοντες και ολοκαίνουργιους χαρακτήρες, όπως την Riri Williams της Dominique Thorne, που θεωρείται η διάδοχος του Iron Man στο MCU. 

Ας τα δούμε όμως από την αρχή:


Το ύστατο χαίρε στον βασιλιά T'Challa

Η σκηνή που θα αποτελέσει φόρο τιμής στη μνήμη του Chadwick Boseman καθώς όλο το βασίλειο της Wakanda βρίσκεται στην κηδεία του. Πρόκειται για μια σκηνή παρόμοια με αυτή της πρώτης Black Panther ταινίας όπου ο T'Challa του Boseman θυμάται τον θάνατο του πατέρα του. 

Η συγκίνηση της Okoye 

Η Okoye της Danai Gurira θα έχει μεγαλύτερο ρόλο από ποτέ στο Wakanda Forever, μετά την μικρή θητεία της ως Avenger στα Infinity War και Endgame. Ο χαμός του T'Challa θα την στιγματίσει όπως φαίνεται ενώ βάσει των promotional posters, θα φοράει και μια νεά στολή. 

Ο M'Baku και η ιστορία του Namor

Ο M'Baku του Winston Duke διηγείται την ιστορία του βασιλιά της Ατλαντίδας και τη γέννηση του Namor στους συμπατριώτες του.  

Νέα χαρακτήρας

Η Lake Bell θα παίξει τον ρόλο μιας πράκτορα στην ταινία και θα κάνει την πρώτη της live action εμφάνιση στο MCU, διότι έχει δανείσει τη φωνή της στη Natasha Romanoff στη σειρά κινουμένων σχεδίων What If...?.

O φτερωτός φιδίσιος θεός 

Το MCU φαίνεται να μας συστήνει σε μια διαφορετική βερσιόν του Namor που τον υποδύεται ο Tenoch Huerta. Στην περίπτωση αυτή μπλέκεται με τον θεό K'uk'ulcan, τον οποίο ονομάζουν και ως "Feather Serpent God" (φτερωτό φιδίσιο θεό) που φαίνετια να είναι η πηγή των δυνάμεων του Namor. Άλλωστε ο Black Panther παίρνει τις δυνάμεις του από τον θεό πάνθηρα τον Bast και έτσι κάπως να συνεχίζεται ο αφηγηματικός σύνδεσμος από το Moon Knight, όπου θεότητες καταλαμβάνουν ανθρώπους 

Είναι η Ατλαντίδα αλλά και δεν είναι

Η Ατλαντίδα του MCU φαίνεται να αλλάζει όνομα και για να μη τη μπερδέψουν με την αντίστοιχη του Aquaman της DC, αλλά και γιατί η Marvel θέλει να δώσει μια νότα από μυθολογία των Μάγια στην ιστορία. Για αυτό και την ονομάζει Talocan. 

Βασιλείς εναντίων Βασιλέων

Στον πόλεμο μεταξύ Wakanda και Talocan οι βασιλιάδες θα συγκρουστούν και σε μια σκηνή βλέπουμε την Queen Ramonda με την νεαρή Riri Williams να κοιτούν στο παράθυρο. Στην αντανάκλαση φαίνεται ο Namor να προσπαθεί να σπάσει το τζάμι. 

Namor vs Ramonda 

Ο βασιλιάς της Ατλαντίδας (ή Talocan) συναντιέται στις ακτές της Wakanda με την βασίλισσα Ραμόντα, η οποία δείχνει πανέτοιμη για όλα. 

Κυνηγητό με αυτοκίνητα (ξανά)

Θα δούμε ξανά κυνηγητό με αυτοκίνητα όπως στο πρώτο Black Panther με την Okoye, την Ironheart και πιθανώς τη Shuri. 

Καλύτερη ματιά στην Ironheart

Το νέο trailer δίνει την καλύτερη ματιά στην Riri Williams που θα διαδεχθεί τον Iron Man στο MCU -όπως και στα comics- κατασκευάζοντας τη δική της στολή. Η Dominique Thorne ως Ironheart θα προφσέρει πολύτιμη βοήθεια στον πόλεμο μεταξύ Wakanda-Namor. Τα πλάνα της, επίσης, αποτελούν και ένα tribute στη φωτογραφία του Iron Man με τον Tony Stark του Robert Downey Jr. 

Ο άδειος θρόνος της Wakanda

Μια σκηνή που είδαμε αρκετές φορές και φαίνεται να ειστάζει το Black Panther 2 είναι ο άδειος θρόνος, που σίγουρα φέρει τον συμβολισμό ότι κάποιος ή κάποια θα καθίσει σε αυτόν. 

 

Ποιος είναι πίσω από τη μάσκα;

Ή καλύτερα ποια είναι πίσω από τη μάσκα του Black Panther. Όλα τα στοιχεία μέχρι τώρα δείχνουν πως η Shuri, αδερφή του T'Challa, θα αναλάβει το ρόλο του Black Panther. Πρώτο στοιχείο είναι πως η πρώτη εντυπωσιακή είσοδος της διαδόχου του Black Panther στο νέο trailer έχει γυναικεία σιλουέτα και το δεύτερο βρίσκεται στις λευκές λεπτομέρειες στη μάσκα, οι οποίες θυμίζουν το μακιγιάζ της Shuri στη κηδεία του T'Challa. 


Η σύνοψη του Black Panther: Wakanda Forever:

Mετά τον θάνατο του Βασιλιά T'Challa, η Βασίλισσα Ramonda (Angela Bassett), η Shuri (Letitia Wright), ο M’Baku (Winston Duke), η Okoye (Danai Gurira) και η Dora Milaje (Florence Kasumba), πολεμούν για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Ενώ οι κάτοικοι της Wakanda προσπαθούν να προχωρήσουν, οι ήρωες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του και με τη βοήθεια της War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) και του Everett Ross (Martin Freeman), να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το Βασίλειο της Γουακάντα. 

Black Panther: Wakanda Forever - Η διάρκειά του θα είναι από τις μεγαλύτερες στο MCU

Λίγα λόγια για το Black Panther: Wakanda Forever:

Στη σκηνοθεσία του "Wakanda Forever" συναντάμε ξανά τον Ryan Coogler, ο οποίος έφερε εις πέρας με επιτυχία την πρώτη Black Panther ταινία και έχει γυρίσει επίσης τα Creed, Fruitvale Station και το πολυβραβευμένο Judas and the Black Messiah.

Επίσης, παίζει και ο Martin Freeman που θα επιστρέψει στο ρόλο του Everett K. Ross, όπως και η Lupita Nyong'o στο ρόλο της Nakia. Το cast θα συμπληρώσουν οι Tenoch Huerta ως Namor, Angela Bassett, Danai Gurira, Winston Duke, Dominique Thorne, Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena και Alex Livanalli.

Το Black Panther: Wakanda Forever είναι προγραμματισμένο να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 10 Νοεμβρίου του 2022. Παρακολουθήστε το επίσημο trailer μέσα από τον player που ακολουθεί.