Coolio: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ράπερ του Gangsta's Paradise

Σε ηλικία 59 ετών
29 Σεπτεμβρίου 2022 09:11
Coolio: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ράπερ του Gangsta's Paradise

Ο θρυλικός ράπερ Coolio, ο οποίος τη δεκαετία του 1990 είχε σαρώσει με τρομερές επιτυχίες όπως τα ‘Gangsta’s Paradise’ και ‘Fantastic Voyage’, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών.

Η είδηση ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας από τον φίλο του και μάνατζερ του, Jarez Posey. Ο Posey, ο οποίος συνεργάστηκε με τον ράπερ για περισσότερα από 20 χρόνια, έδωσε επιπλέον λεπτομέρειες, λέγοντας ότι ο Coolio βρισκόταν στο σπίτι ενός φίλου του στο Λος Άντζελες όταν πήγε στο μπάνιο. Κάποια στιγμή οι φίλοι του συνειδητοποίησαν πως είχε περάσει «αρκετή ώρα», οπότε έσπασαν την πόρτα και βρήκαν τον Coolio στο πάτωμα. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και οι τραυματιοφορείς προσπάθησαν επί 45 λεπτά να τον επαναφέρουν, αλλά ο ραπερ πέθανε τελικά περίπου στις 5 το απόγευμα.

Μιλώντας στο CNN, η συνεργάτιδά του, Sheila Finegan, τόνισε:

Λυπούμαστε για την απώλεια του αγαπημένου μας φίλου και πελάτη, του Coolio, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα το απόγευμα.

Άγγιξε τον κόσμο με το χάρισμα του ταλέντου του και θα μας λείψει πολύ. Ευχαριστούμε τους πάντες σε όλο τον κόσμο που άκουσαν τη μουσική του και σε όλους όσους μας προσέγγισαν για το θάνατό του. Έχετε τους αγαπημένους του Coolio στις σκέψεις σας και προσευχηθείτε γι’ αυτούς.

Το 1995, ο Coolio κυκλοφόρησε το Gangsta's Paradise, το οποίο και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Το τραγούδι έλαβε διθυραμβικές κριτικές από κριτικούς μουσικής και κέρδισε και βραβείο Grammy. Ο καλλιτέχνης έχει λάβει άλλες 6 υποψηφιότητες για το βραβείο, ενώ οι παρωδίες του τραγουδιού ήταν και αυτές πολύ επιτυχημένες. Είναι επίσης γνωστός για τη συμμετοχή του στην σειρά του Nickelodeon "Kenan and Kel", ενώ ο ίδιος τραγουδούσε για κάποιο καιρό και το μουσικό θέμα της σειράς. Ο Coolio δημιούργησε και την τηλεοπτική σειρά "Cookin' with Coolio", στην οποία ο ίδιος μαγειρεύει και τραγουδάει ταυτόχρονα. Παράλληλα, έχει ντύσει μουσικά και ταινίες όπως τα Love and Monsters (2020) και Nothing to Lose (1997), με το όνομά του να υπάρχει στα credits από 86 soundtracks, ενώ ο ίδιος έχει εμφανιστεί σε πάνω από 106 παραγωγές σύμφωνα με το IMDB.

Ο Coolio έχει επίσης ασχοληθεί με την φιλανθρωπία και τον κοινωνικό ακτιβισμό. Ο ίδιος επιλέχθηκε από την "Environmental Justice and Climate Change" ως επίτιμο μέλος της και γύρισε την Αμερική για να επισκεφτεί κολέγια και πανεπιστήμια για Αφροαμερικανούς, όπου έδωσε ομιλίες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Tags: