Harry Potter: Αποκαλύπτεται πως ένιωσε ο Άλαν Ρίκμαν στην τελευταία σκηνή του Snape

Τα απομνημονεύματα του εκλιπόντα ηθοποιού αποκαλύπτουν λεπτομέρειες
27 Σεπτεμβρίου 2022 15:18
Harry Potter: Αποκαλύπτεται πως ένιωσε ο Άλαν Ρίκμαν στην τελευταία σκηνή του Snape

Ο θάνατος του Άλαν Ρίκμαν το 2016 άφησε ένα μεγάλο κενό στους fans του Harry Potter καθώς υποδύθηκε με τον πλέον εμβληματικό τρόπο τον καθηγητή Severus Snape. Οκτώ χρόνια μετά η The Guardian δημοσιεύει αποσπάσματα του ημερολογίου του Alan Rickman, τα οποία φέρνουν στο φως πολλές άγνωστες πτυχές από τις ταινίες του Χάρι Πότερ. 

Μια ιστορία που ξεχωρίζει αφορά το Ηarry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 (Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 2), εκεί όπου ο Rickman περιγράφει τα όσα ένιωσε γυρνώντας την τελευταία του σκηνή ως Snape. 

Στο απόσπασμα με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου του 2009 ο εκλιπόντας ηθοποιός θυμάται τις τελευταίες του στιγμές στο πλατό του μεγάλου φινάλε και συγκεκριμένα της σκηνής του θανάτου του Σνέιπ. Τα όσα γράφει ακολουθούν παρακάτω: 

Ο θάνατος του Snape. Σχεδόν 10 χρόνια αργότερα. Τουλάχιστον το θέμα περιορίζεται μόνο σε δύο ηθοποιούς ... Ο David είναι ευάλωτος και αξιαγάπητος όταν είναι ενθουσιασμένος. Και είναι ενθουσιασμένος με αυτή τη σκηνή. Είναι το απόλυτο παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί όταν ένα ζευγάρι ηθοποιών παίρνει μια σκηνή από τη σελίδα και δουλεύει με την ιστορία, τον χώρο και μεταξύ τους. Το λεμβοστάσιο του Stuart Craig της έδωσε κάτι ειρωνικό και παντοτινό. Όπως είπα κάποια στιγμή στον David -όλα είναι λίγο επικά και ιαπωνικά.

Ο Ρικμαν εδώ εκθειάζει τον σκηνοθέτη David Yates αλλά και τον συμπρωταγωνιστή του τον Ralph Fiennes που υποδύθηκε τον Voldemort για την χημεία που είχαν μεταξύ τους και πως ζωντάνεψαν αυτήν την κρίσιμη και αξιομνημόνευτη σκηνή όλου του Harry Potter franchise. 

Η τελευταία ταινία στην οποία εμφανίστηκε ήταν το πολιτικό θρίλερ "Αόρατος εχθρός" (2015), ενώ έκανε την φωνητική ερμηνεία για ένα εικονικό χαρακτήρα στην ταινία "Η Αλίκη Μέσα από τον Καθρέφτη" (2016). Ο Ρίκμαν πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας στις 14 Ιανουαρίου 2016 στην ηλικία των 69 ετών.