Γούντι Άλεν: Αποσύρεται ή όχι τελικά ο γνωστός σκηνοθέτης μετά την 50ή του ταινία;

Σπασμένο τηλέφωνο με τις πρόσφατες δηλώσεις του Woody Allen
19 Σεπτεμβρίου 2022 18:26
Γούντι Άλεν: Αποσύρεται ή όχι τελικά ο γνωστός σκηνοθέτης μετά την 50ή του ταινία;

Ο θρυλικός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν δήλωσε στο ισπανικό μέσο La Vanguardia ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση και πως το "Wasp 22", που παρεμπίπτοντος θα είναι η 50η ταινία της φιλμογραφίας του, θα είναι και η τελευταία. Κάποια 24ωρα αργότερα ο 86χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης, μέσα από τους εκπρόσωπούς του, διέψευσε τα όσα ειπώθηκαν από το μέσο. 

Ουσιαστικά είπε πως δεν σκοπεύει να αποσυρθεί μετά την 50η του ταινία και θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την εξής δήλωση: 

"Ο Γούντι Άλεν δεν είπε ποτέ ότι αποσύρεται, ούτε ότι γράφει άλλο μυθιστόρημα. Είπε ότι σκέφτεται να μην κάνει ταινίες, καθώς το να κάνει ταινίες που πηγαίνουν κατευθείαν ή πολύ γρήγορα σε πλατφόρμες streaming δεν είναι τόσο ευχάριστο γι' αυτόν, καθώς είναι μεγάλος λάτρης της κινηματογραφικής εμπειρίας. Προς το παρόν, δεν έχει καμία πρόθεση να αποσυρθεί και είναι πολύ ενθουσιασμένος που θα βρίσκεται στο Παρίσι για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, η οποία θα είναι η 50ή".

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι ο Woody Allen είχε πει στο ισπανικό μέσο ότι ήθελε να αποσυρθεί από τις ταινίες και αν αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο γράψιμο. "Το σκεπτικό που είναι, βασικά, το να μη κάνω άλλες ταινίες και να εστιάσω στο γράψιμο". είπε ο Allen προσθέτοντας ότι το επόμενο του project θα είναι μυθιστόρημα. 

Αυτόν τον καιρό το Wasp 22 συνεχίζει τα γυρίσματά του στο Παρίσι, με πρωταγωνίστρια την Isabelle Hupert. Η ταινία θα είναι σχεδόν εξ'ολοκλήρου στα γαλλικά και ο Allen την έχει συγκρίνει με το Match Point: "Θα είναι παρόμοιο με το Match Point. Συναρπαστικό, δραματικό και καταχθόνιο."

Η πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για το 2023. 

Tags: