Marvel: Παραλίγο να είχαμε Doctor Strange ταινία από τους Del Toro και Gaiman

Μια τέτοια ταινία δε θα ήταν όνειρο με αυτούς τους δύο "παραμυθάδες";
28 Αυγούστου 2022 09:51
Marvel: Παραλίγο να είχαμε Doctor Strange ταινία από τους Del Toro και Gaiman

Ο Neil Gaiman βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στο φως της δημοσιότητας χάρη στην επιτυχία που γνώρισε η live-action μεταφορά του The Sandman, του ομώνυμου franchise κόμικ που ο ίδιος δημιούργησε. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι πως ο δημιουργός του Sandman είχε αρκετά πάρε-δώσε και με τη Marvel παλιότερα τόσο για τα κόμικ της όσο και για τις ταινίες. 

Σε μια νέα του συνέντευξη στον Josh Horowitz και το Happy, Sad, Confused Podcast, αποκάλυψε πως είχε προτείνει να γίνει κάποια διασκευή -είτε τηλεοπτική είτε κινηματογραφική- του διάσημου περιορισμένων αντιτύπων σειράς κόμικ, του "1602". Αν και η Marvel δεν ψήθηκε τότε, ο Gaiman δήλωσε ακόμη πως ενδιαφέρεται να συνεργαστεί μελλοντικά. Άλλωστε το 1602 θα αποτελέσει σημαντική έμπνευση και storyline στην πολυαναμενόμενη 2η σεζόν του What...If?

Πέραν αυτού, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο ίσως ήταν ότι ο Neil Gaiman είχε προτείνει στην παλιά διοίκηση της Marvel περίπου το 2007 να κάνει μια ταινία με τον Doctor Stange μαζί με τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Guillermo del Toro. 

Αυτά είναι τα όσα δήλωσε για τις συζητήσεις που είχε με τον Kevin Feige για την δική τους Doctor Strange ταινία: 

Ο Κέβιν και εγώ έχουμε μιλήσει μερικές φορές όλα αυτά τα χρόνια για διάφορα θέματα. Το μόνο που εύχομαι...νομίζω ότι ο τρόπος που το έκαναν εμπορικά ήταν καλύτερος από... αλλά θυμάμαι πίσω στο 2007, να έχω ανάλαφρες συζητήσεις με τον Kevin Feige για το 'Τι θα γίνει με τον Doctor Strange;'. Μετά μιλούσα με τον Guillermo Del Toro, και ο Guillermo και εγώ είχαμε αυτές τις ιδέες για το Doctor Strange για να κάνουμε έστω την αρχή. Εγώ ξεκινούσα την αρχή της συζήτησης με τον Kevin σχετικά με το ""θα μπορούσα να κάνω το Doctor Strange με τον Guillermo'. Και βασικά, είπαν "Θέλουμε να επικεντρωθούμε στους βασικούς χαρακτήρες αυτή τη στιγμή. Ο Doctor Strange είναι πολύ πιο ψηλά στη γραμμή, δεν θέλουμε να πάμε εκεί"".

Μετά το ευγενικό 'άκυρο' της Marvel και του Kevin Feige στην πρόταση του Gaiman, αναφέρθηκε στις ιδέες που είχε για την δική του Doctor Strange ταινία. Αποκάλυψε ότι θα ήθελε να διασκευάσει την origin ιστορία του σε σκηνικό 1920s-30s, αντλώντας έμπνευση από τα κόμικ του Steve Ditko: 

"Υπήρχαν μερικά ωραία πράγματα σε αυτό. Το αγαπημένο μου πράγμα για τον Doctor Strange ήταν η ιδέα του... το μόνο πράγμα που θέλαμε πραγματικά να κάνουμε ήταν να έχουμε τις περιπέτειές του, να τον βάλουμε να γίνει αλκοολικός και γιατρός χωρίς άδεια, ενώ όλα αυτά τα πράγματα, να συμβαίνουν στη δεκαετία του 1920.

Έτσι, η ιδέα είναι ότι, πέρασε όλα αυτά και την εκπαίδευση για να γίνει ο μεγαλύτερος μάγος του κόσμου ίσως στις αρχές της δεκαετίας του '30, στα τέλη της δεκαετίας του '20, και ζει στο Greenwich Village εδώ και 90 χρόνια χωρίς να έχει γεράσει λεπτό και κανείς δεν το έχει προσέξει. Μας άρεσε αυτή η ιδέα και θα ήταν κάπως αναχρονιστική. Αλλά εκτός από αυτό, θα ήταν πολύ σαν του Steve Ditko, γιατί, ξέρετε, αυτός ήταν ο καλύτερος.'

Θα θέλατε να δείτε μια ταινία Doctor Strange δια χειρός Neil Gaiman και Guillermo Del Toro; Βρίσκετε ταιριαστό το δίδυμο αυτό για τον εν λόγω ήρωα; Πείτε μας στα σχόλια.