Anne Heche: Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός έπειτα από τροχαίο ατύχημα 

Γνωστή μεταξύ άλλων από τα Donnie Brasco και Psycho 
12 Αυγούστου 2022 22:23
Anne Heche: Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός έπειτα από τροχαίο ατύχημα 

Η γνωστή ηθοποιός Anne Heche έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών, όπως αποκάλυψε η οικογένειά της. 

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πριν μερικές ώρες έγινε γνωστό πως η ηθοποιός έμεινε “εγκεφαλικά νεκρή”, παραμένοντας ωστόσο σε μηχανική υποστήριξη. Ο λόγος ήταν ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, εξαιτίας του οποίου βρισκόταν σε κώμα από την περασμένη Παρασκευή. Η Heche τράκαρε σε ένα σπίτι, οδηγώντας με πάνω από 140 χιλιόμετρα την ώρα. 

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως στο αίμα της βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας. 

Η Heche είχε ως προσωπική επιθυμία να γίνει δωρήτρια οργάνων και για το λόγο αυτό παρέμεινε σε μηχανική υποστήριξη, μέχρι να αξιολογηθεί αν είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση. 

 

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με τη δουλειά της, η Heche έγινε ευρέως γνωστή στα τέλη της δεκαετίας του 1990, χάρη στη συμμετοχή της στην δραματική ταινία εγκλήματος Donnie Brasco (1997), στο slasher I Know What You Did Last Summer (1997), στην κωμωδία δράσης Six Days, Seven Nights (1998) και στο θρίλερ Return to Paradise (1998). 

Μάλιστα, μετά την ερμηνεία της ως Marion Crane στην ταινία τρόμου Psycho (1998) του Gus Van Sant, η οποία της χάρισε μια υποψηφιότητα για το βραβείο Saturn, η Heche συνέχισε να έχει ρόλους σε πολλές ανεξάρτητες ταινίες με μεγάλη επιτυχία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η δραματική ταινία Birth (2004), καθώς και η μαύρη κωμωδία Catfight (2016). 

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αρκετά επιτυχημένης καριέρας της έλαβε αναγνώριση για το ρόλο της στην τηλεοπτική ταινία Gracie's Choice, ο οποίος της χάρισε μια υποψηφιότητα για βραβείο Primetime Emmy, ενώ και για τη δουλειά της στο Broadway, ιδιαίτερα στο Twentieth Century, έλαβε υποψηφιότητα για το βραβείο Tony. 

Πέρα από τη συμμετοχή της σε ταινίες, η Heche είχε συμμετάσχει και σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, όπως τα Men in Trees (2006–08) και Hung (2009–11), ενώ είχε δανείσει τη φωνή και σε χαρακτήρες γνωστών animated παραγωγών, όπως το The Legend of Korra (2014). 

Tags: