Ακυρώνεται το Tomb Raider 2 με την Alicia Vikander - Χάος με τα δικαιώματα της Lara Croft

Η κινηματογραφική Lara Croft βρέθηκε ξαφνικά στο κενό
29 Ιουλίου 2022 15:31
Ακυρώνεται το Tomb Raider 2 με την Alicia Vikander - Χάος με τα δικαιώματα της Lara Croft

Στα ξαφνικά η κινηματογραφική Lara Croft βρίσκεται στο κενό, καθώς η MGM έχασε τα δικαιώματα των Tomb Raider ταινιών, προκαλώντας χάος και ξεκινώντας έναν πόλεμο προσφορών για το ποια εταιρία παραγωγής ή streaming υπηρεσία θα τα κατοχυρώσει. 

Το γεγονός πως η MGM δεν έδωσε έγκαιρα το πράσινο φως στο Tomb Raider 2 προκάλεσε την ακύρωσή του και έτσι η Alicia Vikander δε θα επιστρέψει στο ρόλο, ούτε και η Misha Green (Lovecraft Country) θα σκηνοθετήσει το project. 

Τώρα που τα δικαιώματα επέστρεψαν πίσω στην GK Films και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Wrap σχεδιάζεται εκ νέου ένα reboot με μια νέα ταινία και μια νέα ηθοποιό που θα υποδυθεί τη δεσποινίδα Croft. 

Η πρώτη reboot ταινία με τίτλο "Tomb Raider" του 2018 σε σκηνοθεσία Roar Uthaug έφερε περί τα $274 εκατ. στο παγκόσμιο box office, εξασφαλίζοντας το sequel. Μάλιστα όταν ανακοινώθηκε το Tomb Raider 2 είχε γνωστοποιηθεί ότι η Vikander θα επιστρέψει, με το sequel να είναι σε σκηνοθεσία και σενάριο της Misha Green, δημιουργού της σειράς του HBO, Lovecraft Country

Η MGM πρόσφατα πουλήθηκε στην Amazon. Πριν από την Vikander, η Angelina Jolie ήταν η κινηματογραφική Lara Croft όπου την υποδύθηκε άκρως επιτυχημένα στα  Lara Croft: Tomb Raider (2001) και Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003) τα οποία συνδυαστικά έφεραν $432 εκατ. εισπράξεις. 

Παράλληλα στα σκαριά βρίσκεται μια animated σειρά της Lara Croft για λογαριασμό του Netflix όπου η Hayley Atwell (Captain Carter στο MCU) θα δανείσει τη φωνή της στον ομώνυμο ρόλο.