Το Nope του Jordan Peele επαναλαμβάνει την επιτυχία του "Us" στο box office

Οι δημιουργίες του Peele φαίνεται πως έχουν το κοινό τους
25 Ιουλίου 2022 23:30
Το Nope του Jordan Peele επαναλαμβάνει την επιτυχία του "Us" στο box office

Το Nope, η νεότερη ταινία τρόμου του σκηνοθέτη Jordan Peele ξεκίνησε να προβάλλεται στις αίθουσες και η πορεία της μέχρι στιγμής είναι μια χαρά για τα δεδομένα της. 

Σύμφωνα με το Variety το Nope απέφερε $44 εκατ. στο box office των ΗΠΑ το πρώτο του ΣΚ και βρέθηκε στην πρώτη θέση, αν και αναμενόταν να κάνει εισπράξεις κοντά -αν όχι πάνω από- τα $50 εκατομμύρια. 

Κατάφερε ωστόσο να κάνει το πιο επιτυχημένο άνοιγμα πρωτότυπης ταινίας στο αμερικάνικο box office, μετά το "Us" το 2019, επίσης του Jordan Peele, το οποίο στις προ-πανδημικές εποχές είχε ανοίξει με $71 εκατομμύρια. Η πορεία του όμως γενικότερα έχει μεγάλο δρόμο να βαδίσει καθώς δεν έκανε πρεμιέρα σε αρκετές περιοχές του κόσμου, όπως επίσης και στην Ελλάδα. 

Οι ειδικοί του box office υποστηρίζουν ότι αν και δεν είναι ισάξιο με τα νούμερα του "Us" αποτελεί και πάλι ένα εντυπωσιακό άνοιγμα τηρουμένων των αναλογιών.

Στην ταινία παίζουν οι: Daniel Kaluuya (Get Out), Steven Yeun (Minari, The Walking Dead), Michael Wincott (The Crow), Barbie Ferreira και Brandon Perea.

Η επίσημη σύνοψη αναφέρει τα εξής:

Ο πρωταγωνιστής του Get Out, ο Daniel Kaluuya και η Keke Palmer είναι ιδιοκτήτες ενός ράντσου, στο οποίο αρχίζουν να αιωρούνται κάποιοι εξωγήινοι. Έτσι σχεδιάζουν να τραβήξουν το πρώτο αυθεντικό πλάνο από UFO σε όλο τον κόσμο και να κερδίσουν πολλά χρήματα. Ωστόσο, τα σχέδιά τους θα πραγματοποιηθούν μπροστά σε αυτούς τους απόκοσμους επισκέπτες;

Το Nope αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 25 Αυγούστου 2022 στους ελληνικούς κινηματογράφους.