George R.R. Martin: Εύχεται να μην καταλήξει σαν τον Stan Lee στη Marvel και εξηγεί

Ο δημιουργός του Game of Thrones αποκαλύπτει
22 Ιουλίου 2022 07:44
George R.R. Martin: Εύχεται να μην καταλήξει σαν τον Stan Lee στη Marvel και εξηγεί

O George R.R. Martin, δημιουργός του Game of Thrones, αποκάλυψε μια επιθυμία του στη νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο THR ενόψει της prequel σειράς, με τίτλο House of the Dragon. 

Έμπλεξε το εγκώμιο του Stan Lee, τον οποίο αν και θαυμάζει, εκφράζει με κάθε ειλικρίνεια πως δε θα ήθελε να καταλήξει όπως ο πατέρας των Marvel Comics. Χαριτολογώντας ο Martin αναφέρει χαρακτηριστικά:

Martin: "Κάποιες φορές κάθομαι και σκέφτομαι ποιος είμαι στην προκειμένη υπόθεση. Είμαι ένας George Lucas; Ένας Gene Roddenberry; Ένας Stan Lee; Πως σχετίζομαι με το IP; Επειδή αυτές οι τρεις περιπτώσεις είναι διαφορετικός ως προς το που καταλήγουν. 

THR: Και ποιος θα ήθελες να είσαι;

Martin: Δεν ξέρω. Σίγουρα όχι ο Stan Lee στα τελευταία του. Δεν είχε καμία εξουσία, καμία επιρροή. Δεν έγραφε καθόλου ιστορίες. Δεν μπορούσε να πει "Μην κάνετε αυτό στον χαρακτήρα". Ήταν απλά ένα φιλικό πρόσωπο που έφερναν στις συζητήσεις και έκανε cameos. Το να παραγκωνιστείς έτσι στον κόσμο και τους χαρακτήρες που δημιούργησες θα ήταν κάτι πολύ σκληρό. 

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στις βλέψεις που έχει να μετατραπεί το Game of Thrones σε ένα σύμπαν αλά Marvel

Τη δεδομένη στιγμή, λοιπόν, το HBO αναπτύσσει 7 projects εντός του σύμπαντος του Game of Thrones, πέραν του House of the Dragon. Αυτά είναι τα 10.000 Ships (Nymeria) με showrunner την Amanda Segel, 9 Voyages (The Sea Snake) με showrunner τον Bruno Heller και το "Dunk and Egg" με showrunner τον Steve Conrad. Ωστόσο στα animated spinoffs συναντάμε τρία σόου μαζί με το The Golden Empire, που θα διαδραματίζεται στην χώρα του YiTi που είναι εμπνευσμένη από την Κίνα. Πιο πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι αναπτύσσεται το "SNOW", η πρώτη sequel σειρά του Game of Thrones με πρωταγωνιστή και δημιουργό τον Kit Harington. 

Tη δημιουργία του House of the Dragon υπογράφουν οι Goerge R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών. Το House of the Dragon θα αποτελείται από 10 επεισόδια, τουλάχιστον για την πρώτη σεζόν του. 

To House of the Dragon θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου 2022 στα HBO και HBO Max.