Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Lenny Von Dohlen του Twin Peaks

Σε ηλικία 64 ετών
08 Ιουλίου 2022 20:23
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Lenny Von Dohlen του Twin Peaks

Όπως έγινε γνωστό, ο ηθοποιός Lenny Von Dohlen έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών. Σύμφωνα με τον εδώ και χρόνια manager του, Steven J. Wolfe, ο Von Dohlen πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες έπειτα από μια μακρά ασθένεια.

Ο Αμερικανός ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε διάφορες κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές. Μεταξύ των πολυάριθμων ρόλων του, είναι πιθανώς περισσότερο γνωστός για την ερμηνεία του ως ο αρχιτέκτονας Miles Harding στην ταινία Electric Dreams και ως ο αγοραφοβικός Harold Smith στην τηλεοπτική σειρά Twin Peaks και την spin-off ταινία Twin Peaks: Fire Walk With Me.

Ο Von Dohlen είχε κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο Tender Mercies του 1983, το οποίο κέρδισε 2 Oscars, ενώ τον επόμενο χρόνο πρωταγωνίστησε στην cult ταινία Electric Dreams.

Παράλληλα, έχει εμφανιστεί σε αναγνωρισμένες ανεξάρτητες παραγωγές, όπως τα Tollbooth (1994), Bird of Prey (1996), One Good Turn (1996), Entertaining Angels (1996), Cadillac (1997) και Frontline (1997), ενώ είχε παίξει και έναν από τους κακούς στο Home Alone 3 (1997).

Ένας από τους τελευταίους χαρακτήρες που ενσάρκωσε είναι αυτός του θρυλικού σκηνοθέτη Oskar Knight στο Near Myth: The Oskar Knight Story του 2018.

Tags: