Marvel: Επιτέλους μάθαμε τι συμβαίνει όταν ένας ηθοποιός του MCU λέει κάτι που δεν πρέπει

Ένας από τους δικηγόρους της Marvel αποκαλύπτει!
23 Ιουνίου 2022 18:13
Marvel: Επιτέλους μάθαμε τι συμβαίνει όταν ένας ηθοποιός του MCU λέει κάτι που δεν πρέπει

Είναι θρυλικοί πλέον οι "ninjas" ή "snipers" του νομικού τμήματος της Marvel Studios τους οποίους τρέμουν και φοβούνται οι ηθοποιοί του MCU -με εξαίρεση τον μόνιμο στόχο τους τον Tom Holland βέβαια. Ωστόσο έχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει στους αστέρες εφόσον πουν κάτι που δεν πρέπει, ξεστομίσουν ένα spoiler ή λεπτομέρειες σε μια συνέντευξη; Κοινώς ποιες νομικές ενέργειες ακολουθούν όταν παραβιάζεται ένα NDA(Non Disclosure Agreement); 

Το Comicbook.com είχε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον πρώην δικηγόρο της Marvel Studios τον Paul Sarker, ο οποίος αποκάλυψε μερικές πτυχές αυτού του θέματος και όπως καταλαβαίνετε εάν σπάσει ένα NDA της Marvel Studios καλύτερα να... ανοίξει η Γη και να σας καταπιεί. 

"Νομικά, εάν παραβιάσετε ένα NDA, θα μπορούσατε να είστε υπεύθυνοι για ζημίες, νομικές ζημίες και ενδεχομένως να σας σταλεί ένταλμα. Εάν απειλείτε να πείτε, "Γεια, θα δημοσιοποιήσω τις τάδε πληροφορίες εκτός και εάν διαπραγματευτείτε αυτήν τη συμφωνία μαζί μου." Σε αυτήν την περίπτωση, το στούντιο θα μπορούσε να σας κάνει μήνυση και να σας πει: "Γεια σας κ. δικαστά, βεβαιωθείτε ότι αυτό το άτομο δεν θα πει τίποτα γιατί αυτό θα μπορούσε να μας προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά", αλλά αυτό είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί." λέει ο Sarker. 

Προσθέτει επίσης τα εξής: 

Το άλλο πράγμα που διακινδυνεύεις είναι η σχέση, σωστά; Ας υποθέσουμε ότι ακόμη δεν έχεις γίνει cast και σου στέλνουν ένα σενάριο και περνάς από οντισιόν ή σου στέλνουν έναν σύνδεσμο σε κάποια ασφαλή τοποθεσία όπου μπορείς να πάρεις ένα σενάριο και μπορείτε να διαβάσετε ένα σενάριο (table read) ή οτιδήποτε άλλο στο διαδίκτυο. Εάν στη συνέχεια διαρρεύσετε αυτές τις πληροφορίες, Α) θα μπορούσαν να σας κάνουν μήνυση και Β) πιθανότατα δεν θα θέλουν να συνεργαστούν μαζί σας επειδή δεν είστε κάποιος άξιος εμπιστοσύνης. Εάν είναι να σας φέρουν και να σας δώσουν περισσότερα, θα πρέπει να μπορούν να σε εμπιστεύονται για να σε φέρουν μέσα και στην ομάδα.

O Sarker αποκαλύπτει ότι κάποιες φορές οι ηθοποιοί δεν πληρώνονται: 

Εάν παραβιάζεις ή έχεις παραβιάσει το συμβόλαιο τότε δεν υποχρεούνται να σε πληρώσουν. Οπότε υπάρχουν πολλά ρίσκα, αλλά το μεγαλύτερο είναι να αποξενώσεις τη σχέση σου με το στούντιο επειδή δεν σε εμπιστεύονται και μετά έρχονται οι οικονομικές ζημιές. 

Κάτι που έχουμε ακούσει από διάφορους αστέρες όπως ο Tom Holland, ο Mark Ruffalo, ο Benedict Cumberbatch και ο Chris Evans στο παρελθόν είναι πως έχουν το δικαίωμα να αποκρύπτουν μέρη του σεναρίου για να προστατευθούν.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρώην δικηγόρος της Marvel Studios αναφέρει ότι η Marvel από την πλευρά της θέλει να καλύπτεται όσο το δυνατόν περισσότερο, ούτως ώστε όταν δημιουργηθεί μια διαρροή να μην μπαίνουν σε διαδικασία για να αποδείξουν ότι η πληροφορία ήταν εμπιστευτική ή όχι.