Πέθανε η τραγουδίστρια Julee Cruise, γνωστή από το Twin Peaks του David Lynch

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών η καλλιτέχνης που συνεργάστηκε με τους Angelo Badalamenti και David Lynch
10 Ιουνίου 2022 12:51
Πέθανε η τραγουδίστρια Julee Cruise, γνωστή από το Twin Peaks του David Lynch

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών η Αμερικανή τραγουδίστρια Julee Cruise, που ήταν γνωστή για τη συχνή συνεργασία της με τον συνθέτη Angelo Badalamenti και τον σκηνοθέτη David Lynch.

Την είδηση του χαμού της γνωστοποίησε ο σύζυγός της Edward Grinnan μέσα από το Facebook. Η Cruise είχε δηλώσει το 2018 πως έπασχε από συστηματικό λύκο με την ίδια να αναφέρει: "Ο πόνος είναι τόσο άσχημος που κλαίω και ξεσπάω στον κόσμο. Μετά βίας περπατώ και τώρα δυσκολεύομαι να σταθώ όρθια.'

Η συνεργασία που εκτόξευσε το άστρο της Julee Cruise ήταν στο "Blue Velvet" (Μπλε Βελούδο) το φιλμ του David Lynch του 1986, όπου δούλεψε μαζί με τον συνθέτη Angelo Badalamenti στο soundtrack του, ερμηνεύοντας το "Mysteries of Love" με την απόκοσμη, αέρινη και ονειρική χροιά της. 

Έπειτα η συνεργασία τους συνεχίστηκε και στην αξεπέραστη σειρά μυστηρίου "Twin Peaks" του Lynch, εκεί όπου ερμήνευσε μια βερσιόν του main theme -δια χειρός Badalamenti- με στίχους το οποίο τιτλοφορείται ως "Falling". Το κομμάτι έφτασε στο Νο.1 των Αυστραλιανών charts την εποχή εκείνη.

Επανεμφανίστηκε στον μυστήριο κόσμο του Twin Peaks τόσο στην ταινία του 1992, "Twin Peaks: Fire Walk With Me", όσο και στην 3η σεζόν του σόου, "Twin Peaks: The Return" το 2017.

Το 2018, είπε για τη συνεργασία της με τον Lynch: "Είναι σαν να είμαι η μικρή του αδερφή: δεν σου αρέσει ο μεγαλύτερος αδερφός σου να σου λέει τι να κάνεις. Ο Ντέιβιντ είναι τρελός. Μπορεί να έχει αυτές τις εκρήξεις μερικές φορές. Και τον έχετε δει ποτέ να χάνει την ψυχραιμία του; Ο καθένας μπορεί να φαίνεται αστείος όταν θυμώνει. Αλλά τον λατρεύω."

Μια ακόμη σημαντική κινηματογραφική συνεργασία ήρθε το 1991, όταν η Cruise διασκεύασε το "Summer Kisses, Winter Tears" του Έλβις Πρίσλεϊ για το soundtrack του "Until the End of the World" σε σκηνοθεσία Wim Wenders

Μεταξύ 1992 και 1999 η Cruise συμμετείχε στο σχήμα των The B-52s όπου συμπλήρωνε στα φωνητικά τη Cindy Wilson. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια εμφάνισή της να ερμηνεύει το πασίγνωστο κομμάτι "Roam" των The B-52s. 

H Julee Cruise στην τελευταία της επί της οθόνης εμφάνιση στο Επεισόδιο 17 του Twin Peaks: The Return.