Ms. Marvel: Σαρώνει σε κριτικές - Έλαβε υψηλότερη βαθμολογία από τα Black Panther και "Endgame"

Και ο κόσμος αλλά και οι κριτικοί λατρεύουν την πρωτοεμφανιζόμενη Iman Vellani στο MCU
09 Ιουνίου 2022 12:24
Ms. Marvel: Σαρώνει σε κριτικές - Έλαβε υψηλότερη βαθμολογία από τα Black Panther και "Endgame"

Ποιος θα πίστευε ότι ένα κορίτσι που όταν ξεκινούσε το MCU το 2008 ήταν μόλις έξι ετών, ότι 14 χρόνια μετά θα ήταν πρωταγωνίστριά του. Και όχι μόνο αυτό αλλά θα κατακτούσε και μια κορυφή του με το ντεμπούτο της. O λόγος φυσικά για την Iman Vellani και τη σειρά Ms. Marvel που έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη στο Disney Plus. 

Η Πακιστανο-Καναδή 19χρονη σταρ της Marvel φαίνεται πως με το καλημέρα μάγεψε κοινό και κριτικούς αφού η πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου -από τα έξι συνολικά- στο Disney+ σάρωσε στις βαθμολογίες. 

Αρχικά, ήταν ένα από τα υψηλότερα βαθμολογημένα projects του MCU είτε σειρά είτε ταινία αλλά μερικές ώρες μετά και όταν δημοσιεύθηκαν κι άλλες κριτικές το ποσοστό ανέβηκε. Σύμφωνα με Rotten Tomatoes λοιπόν -και μέχρι την ώρα γραφής του άρθρου- το Ms. Marvel έχει βαθμολογία 97% στο σκορ των κριτικών και 89% στου κοινού, κάτι που φανερώνει ότι οι απόψεις δεν διίστανται για τη καινούργια νεαρή ηρωίδα της Marvel. 

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι το Ms. Marvel είναι το καλύτερα βαθμολογημένο προϊόν/project του MCU στην ιστορία. Έτσι ξεπέρασε σε συνολική βαθμολογία όλες τις ταινίες και τις σειρές της Marvel Studios, συμπεριλαμβανομένου του "Black Panther" σε σκηνοθεσία Ryan Coogler με 96%, του Avengers: Endgame με 94% και του What If? επίσης με 94%. 

Να θυμίσουμε πως η Iman Vellani θα επανεμφανιστεί στο The Marvels, το sequel της Captain Marvel, πλάι στην Brie Larson και την Teyonah Paris. Τη σκηνοθεσία των έξι επεισοδίων έχουν αναλάβει οι Adil El Arbiκαι BilallFallah (Bad Boys for Life, Moon Knight), Sharmeen Obaid-Chinoy και Meera Menon.

Στο cast συμμετέχουν οι: Aramis Knight ως Kareem/Red Dagger, Saagar Shaikh ως Amir Khan, Rish Shah ως Kamran, Matt Lintz ως Bruno Carrelli, Zenobia Shroff ως Muneeba Khan και Mohan Kapur ως Yusuf Khan.

Το Disney Plus θα λανσαριστεί στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου, με το Ms. Marvel διαθέσιμο στον κατάλογό του.