Ray Liotta: Οι Robert De Niro και Martin Scorsese τιμούν τη μνήμη του αστέρα του "Goodfellas"

Ο θρυλικός σκηνοθέτης τιμάει τον αστέρα του επικού γκανγκστερικού φιλμ του
27 Μαΐου 2022 13:50
Ray Liotta: Οι Robert De Niro και Martin Scorsese τιμούν τη μνήμη του αστέρα του "Goodfellas"

O ξαφνικός χαμός του Ray Liotta σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο το Χόλιγουντ καθώς χιλιάδες συνάδελφοι και καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών. 

Ευρέως γνωστός έγινε παίζοντας τον ρόλο του -πραγματικού- γκάνγκστερ Henry Hill στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία "Goodfellas" (Τα Καλά Παιδιά) του 1990 σε σκηνοθεσία Martin Scorsese. Το επικό γκανγκστερικό φιλμ θεωρείται επίσης μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και δικαίως. 

Ο 79χρονος Scorsese θέλησε να αποτίνει φόρο τιμής στον χαμένο συνεργάτη, φίλο και αστέρα ενός εκ των καλύτερων ταινιών του και δημοσίευσε μια συγκινητική δήλωση στο περιοδικό People. 

"Είμαι απολύτως σοκαρισμένος και συντετριμμένος από τον ξαφνικό, απροσδόκητο θάνατο του Ray Liotta. Ήταν τόσο μοναδικά προικισμένος, τόσο περιπετειώδης, τόσο θαρραλέος ως ηθοποιός. Το να παίξει τον Χένρι Χιλ στο Goodfellas ήταν μια μεγάλη υπόθεση, γιατί ο χαρακτήρας είχε τόσες πολλές διαφορετικές πτυχές, τόσα πολλά περίπλοκα στρώματα και ο Ρέι ήταν σχεδόν σε κάθε σκηνή ενός μακροχρόνιου, σκληρού γυρίσματος. Με εξέπληξε απόλυτα και θα είμαι πάντα περήφανος για τη δουλειά που κάναμε μαζί σε αυτή την ταινία. Η καρδιά μου είναι με τους αγαπημένους του και πονώ για την απώλειά του, που συνέβη πολύ νωρίς."

Από το cast του Goodfellas τον αποχαιρέτησε επίσης και ο Robert De Niro, που βρισκόταν πριν μερικά 24ωρα στην Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας. Στη δήλωση που εξέδωσε αναφέρει: 

Λυπήθηκα πολύ όταν έμαθα τον θάνατο του Ρέι. Είναι πολύ νέος για να μας άφησε έτσι.

Και η επί της οθόνης σύζυγός του Liotta στο "Goodfellas" η ηθοποιός Lorraine Bracco τον αποχαιρέτησε δηλώνοντας συγκλονισμένη από την είδηση αυτή, όπως έγραψε στο Twitter.

Είμαι εντελώς συντετριμμένη που ακούω αυτά τα τρομερά νέα για τον Ray μου. Μπορώ να είμαι οπουδήποτε στον κόσμο και οι άνθρωποι θα έρθουν και θα μου πουν ότι η αγαπημένη τους ταινία είναι το Goodfellas. Μετά πάντα ρωτούν ποιο ήταν το καλύτερο κομμάτι της δημιουργίας αυτής της ταινίας. Η απάντησή μου ήταν πάντα η ίδια… ο Ray Liotta.