Πρώτη ματιά στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του David Bowie, όσο μεθυστική θα έπρεπε να είναι (ΒΙΝΤΕΟ)

Το trailer του "Moonage Daydream" είναι εδώ την ώρα που προβάλλεται στο φεστιβάλ Καννών 2022
23 Μαΐου 2022 21:23
Πρώτη ματιά στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του David Bowie, όσο μεθυστική θα έπρεπε να είναι (ΒΙΝΤΕΟ)

H NEON κυκλοφόρησε το πρώτο teaser trailer για το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη καριέρα του θρυλικού David Bowie, με τίτλο "Moonage Daydream", που σκηνοθετεί ο υποψήφιος για Όσκαρ Brett Morgen και απόψε προβάλλεται στο Φεστιβάλ Καννών 2022

Πρόκειται για το πρώτο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του αείμνηστου καλλιτέχνη και αστέρα της ροκ -και όχι μόνο- που ενέκρινε η οικεία του Bowie και αποτελεί όχι μόνο ένας φόρος τιμής προς τη ζωή του αλλά και ένα ταξίδι στην "οδύσσεια" της δημιουργική, τη μουσική και τη πνευματική που διένυσε στη καριέρα του. 

Σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ είναι ο Brett Morgen, που είναι γνωστός για το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Kurt Cobain, "Cobain: Montage of Heck", καθώς και το "Jane" (2017). Ο Morgen είχε μια άνευ προηγουμένου πρόσβαση στο αρχειακό υλικό του David Bowie και έτσι θα περιλαμβάνει πολλά αφιλτράριστα πλάνα και master ηχογραφήσεις. 

Είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που θεωρούνται "αιώνιοι" και πως ξεπερνούν τα όρια των γενεών, των genres και των εποχών και ένας από αυτούς ήταν ο Bowie, ο οποίος δε σταμάτησε να δημιουργεί μουσική μέχρι τις τελευταίες του ημέρες το 2016. Το τελευταίο του album με τίτλο "Blackstar" ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στα 69α γενέθλιά του και τελικά το άλμπουμ κυκλοφόρησε δύο ημέρες πριν τον θάνατό του. 

Το "Moonage Daydream" κάνει πρεμιέρα στις 23 Μαίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καννών 2022 και αναμένεται αργότερα να αποκτήσει διανομή και στις αίθουσες. Δείτε παρακάτω το trailer: