O Daniel Craig θα έπαιζε στο Doctor Strange 2 - Τι έγινε και δεν συμμετείχε;

Ένας James Bond παραλίγο στους...Illuminati; (SPOILERS)
15 Μαΐου 2022 08:04
O Daniel Craig θα έπαιζε στο Doctor Strange 2 - Τι έγινε και δεν συμμετείχε;

SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ DOCTOR STRANGE 2


Η συζήτηση γύρω από τα cameos του Doctor Strange in the Multiverse of Madness σίγουρα θα συνεχίζεται για πολύ καιρό αφού τα..."What If?" του ποιοι θα μπορούσαν να εμφανιστούν είναι πολλά.

Ζουμερές πληροφορίες για ένα από αυτά τα μεγάλα cameos του sequel μαθαίνουμε τώρα που αφορούν φυσικά το συμβούλιο των Illuminati, το οποίο αποτελούνταν από τους Sorcerer Supreme Mordo (Chiwetel Ejiofor), Professor X (Patrick Stewart), Black Bolt (Anson Mount), Captain Carter (Hayley Atwell), Captain Marvel (Lashana Lynch) και Mr. Fantastic (John Krasinski). 

Καταρχάς μαθαίνουμε ότι οι περισσότερες σκηνές των Illuminati δεν γυρίστηκαν με τους ηθοποιούς παρόν, αφού τόσο ο COVID-19 όσο και το βεβαρημένο πρόγραμμά τους δεν τους επέτρεψε να είναι ταυτόχρονα στο πλατό. Έτσι για παράδειγμα η Elizabeth Olsen (Scarlet Witch) δεν είδε ποτέ τον Krasinski στο πλατό ούτε και τον γνώρισε, λέγοντας αλήθεια στην ιδιαίτερή συνέντευξη που έδωσε στο Vanity Fair περνώντας τον ανιχνευτή ψεύδους.

O έγκριτος δημοσιογράφος του Deadline, Justin Kroll, αποκαλύπτει όμως ότι ο John Krasinski, που εδώ και χρόνια ήταν ένα ονειρεμένο fan casting, δεν ήταν η πρώτη επιλογή της Marvel Studios για τον ρόλο του Reed Richards. Χωρίς να αναφέρει το όνομα αλλά υπονοώντας τον με ένα συνοδευτικό gif, ο Daniel Craig ήταν ο ηθοποιός που αρχικά θα υποδυόταν τον Mr. Fantastic για πρώτη φορά στο MCU

Τι έγινε όμως και δεν τον είδαμε; Ο Craig είχε υπογράψει κανονικότατα με τη Marvel Studios και ήταν έτοιμος να γυρίσει τις σκηνές του, ωστόσο εκείνο τον καιρό υπήρξε μια άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού και ο "James Bond" θεώρησε ότι δεν άξιζε το ρίσκο να φέρει τον κορωνοϊό στην οικογένειά του και αποχώρησε. 

Ωστόσο άλλες ανεπιβεβαίωτες πηγές λένε πως θα έπαιζε ένα 7ο μέλος των Illuminati και συγκεκριμένα τον Balder the Brave, που στα comics θεωρείται ετεροθαλής αδερφός του Thor. 

Όπως και να έχει πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο και ίσως μια ένδειξη ότι λόγω του Multiverse -που πρακτικά αφήνει τη Marvel να κάνει ό,τι θέλει με τους χαρακτήρες και τους variants τους- ο Daniel Craig μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο ως Reed Richards. Μήπως για την νέα ταινία των Fantastic Four το casting επιφυλάσσει εκπλήξεις;


Η σύνοψη του Doctor Strange 2: 

Η πύλη του Multiverse, γεμάτη μυστήριο και τρέλα, ανοίγει. Τώρα που ο Iron Man και ο Captain America έχουν φύγει μετά μια σκληρή μάχη στο Avengers Endgame, ο πρώην ιδιοφυής χειρούργος και ο ισχυρότερος μάγος όλων, ο Doctor Strange, αναμένεται να έχει ενεργό ρόλο ως κεντρική φιγούρα στους Avengers. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας ένα απαγορευμένο ξόρκι, άνοιξε μια πύλη στην τρέλα και το μυστήριο που ονομάζεται Multiverse. Για να επαναφέρει τον κόσμο όπου τα πάντα έρχονται πάνω-κάτω, ο Strange ζητά τη βοήθεια από τον σύμμαχό του Wong, τον Sorcerer Supreme, και την δυνατότερη Scarlet Witch, τη Wanda. Αλλά μια τρομερή απειλή διαφαίνεται πάνω από την ανθρωπότητα και ολόκληρο το σύμπαν, που δεν μπορεί να ηττηθεί μόνο από τις δυνάμεις τους. Το πιο εκπληκτικό της υπόθεσης είναι πως η μεγαλύτερη απειλή του σύμπαντος μοιάζει ακριβώς με τον Doctor Strange...

Τη σκηνοθεσία του sequel αναλαμβάνει ο Sam Raimi, με ένα cast που περιλαμβάνει τους: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor και Xochitl Gomez.

Το Doctor Strange in the Multiverse of Madness παίζει ήδη στις ελληνικές αίθουσες.