Fantastic Four: Αποχωρεί ο Jon Watts από τη σκηνοθεσία της reboot ταινίας του MCU

Ακέφαλο το project - Ποιος ο λόγος της αποχώρησης του σκηνοθέτη του "Spider-Man: No Way Home"
30 Απριλίου 2022 08:02
Fantastic Four: Αποχωρεί ο Jon Watts από τη σκηνοθεσία της reboot ταινίας του MCU

Σε μια αναπάντεχη είδηση έγινε γνωστό πως ο Jon Watts αποχωρεί από τη σκηνοθεσία της reboot ταινίας των Fantastic Four που θα τους εισήγαγε στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel Studios. 

Πρόκειται για τον γνωστό πλέον σκηνοθέτη που έφερε εις πέρας την "Homecoming" τριλογία του Spider-Man στο MCU με τον Tom Holland, συμπεριλαμβανομένου του Spider-Man: No Way Home, το οποίο έφερε πάνω από $1.89 δις στο box office, διαλύοντας το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ εισπράξεων στο μετά-πανδημικό box office. Πλέον αποτελεί την 6η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών στο box office. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Deadline δεν υπάρχει κάποιο παρασκήνιο με αρνητικό παρασκήνιο, καθώς αναφέρει ότι ο Watts απλώς χρειάζεται ένα διάλειμμα από το είδος των superhero ταινιών μετά τις τρεις απανωτές Spider-Man ταινίες. Τώρα μένει να μάθουμε ποιος θα αναλάβει το project. 

Σε κοινή τους δήλωση ο επικεφαλής της Marvel Studios, Kevin Feige, και ο co-president Louis D'Esposito ανέφεραν πως:

Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον Watts ώστε να φέρουμε τους Fantastic Four στο MCU αλλά καταλαβαίνουμε και υποστηρίζουμε τους λόγους της αποχώρησής του. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε μαζί του μελλοντικά. 

Και η Sony Pictures με τους παραγωγούς των Spider-Man ταινιών επιθυμούσε να φέρει ξανά τον Watts στη σκηνοθετική καρέκλα του Spider-Man 4 με τους Tom Holland και Zendaya. Παρόλο που δεν έχει δηλώσει ότι έχει αποχωρήσει και από αυτό το franchise τα πράγματα δείχνουν ότι δε θα επιστρέψει στο εγγύς μέλλον. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Watts είχε βρει το επόμενο του project εκτός του σύμπαντος της Marvel. Πρόκειται για μια ταινία που σκηνοθετεί και γράφει ο ίδιος, την οποία αγόρασε η Apple Studios και θα πρωταγωνιστούν οι Goerge Clooney και Brad Pitt. Μάλιστα εξασφάλισε τόσο την κυκλοφορία της στις αίθουσες με κανονικό παράθυρο προβολών πριν διατεθεί στο Apple TV+.