O Jason Momoa είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας Minecraft όσο παράξενο κι αν ακούγεται

Από την Ατλαντίδα, στον Arrakis και τώρα στο live-action φιλμ του Minecraft
18 Απριλίου 2022 23:34
O Jason Momoa είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας Minecraft όσο παράξενο κι αν ακούγεται

Από Aquaman στην DC, στο "Dune" και τώρα ο Jason Momoa οδεύει στον τετραγωνισμένο κόσμο του Minecraft. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται ο Jason Momoa θα είναι ο πρωταγωνιστής της live-action ταινίας "Minecraft" σε παραγωγή της Warner Bros. όπως μετέδωσε αρχικά το The Ankler και ύστερα επιβεβαίωσε το Variety. 

Πρόκειται για μια ακόμη κινηματογραφική μεταφορά videogame, όπως η πρόσφατη του Sonic The hedgehog 2 και του ερχόμενου Super Mario Bros. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αστέρας του Aquaman και του Dune βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τον ρόλο του, επομένως είναι θέμα χρόνου να οριστικοποιηθεί και να αναλάβει τον ρόλο που κάποτε ο Steve Carrell ακουγόταν πως θα υποδυόταν. 

Ο Momoa αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τόσο στο Aquaman and the Lost Kingdom τον Μάρτιο του 2023 αλλά και στο Fast & Furious 10

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Jared Hess, γνωστός από τα "Napoleon Dyananmite" και "Nacho Libre", ενώ στην παραγωγή θα συμμετέχουν οι Jon Berg, Cale Boyter και Jon Spaihts, μαζί με τους Mary Patent, Roy Lee και Jill Messick -η τελευταία θα λάβει τα credits μετά θάνατον καθώς έφυγε από τη ζωή το 2018. 

Η ανάπτυξη της Minecraft ταινίας έχει περάσει από δεκάδες κύματα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά φαίνεται πως τώρα στεριώνει για τα καλά η παραγωγή της. 

Το Minecraft ανέπτυξε η Mojang Studios και αποτελεί το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών μετρώντας πάνω από 238 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως από την κυκλοφορία του το 2011. Από το 2014 η Mojang αποτελεί κομμάτι της Microsoft καθώς την εξαγόρασε για $2.5 δις δολάρια. Μέσα στο 2021 το Minecraft μετρούσε σχεδόν 140 εκατ. χρήστες μηνιαίως.