Oscars: Η συγγνώμη του Will Smith στην Ακαδημία για το χαστούκι στον Chris Rock (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ώρα που με δάκρυα στα μάτια παρέλαβε το βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου
28 Μαρτίου 2022 07:57
Oscars: Η συγγνώμη του Will Smith στην Ακαδημία για το χαστούκι στον Chris Rock (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια ιστορική στιγμή που δεν είχε προηγούμενο στη σκηνή των Oscars πρωταγωνίστησε ο Will Smith, ο οποίος σηκώθηκε και χαστούκισε τον οικοδεσπότη Chris Rock, εξαιτίας ενός αστείου που έκανε για την σύζυγό του. 

Ο γνωστός ηθοποιός λίγο μετά κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο "King Richard" και στην ομιλία του ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. 

Δεν ανέφερε καν τον Chris Rock στον λόγο που έβγαλε αλλά αναφέρθηκε στο ακραίο περιστατικό θα λέγαμε...πλαγίως. Μιλώντας με δάκρυα στα μάτια από τη συγκίνηση ο Σμιθ δήλωσε: 

"Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία και τους συνυποψήφιούς μου. Είναι μια πανέμορφη στιγμή και δεν κλαίω γιατί κέρδισα το βραβείο. Δεν έχει σημασία το ότι κέρδισα ένα βραβείο. Έχει σημασία γιατί μπόρεσα να φωτίσω όλων αυτόν τον κόσμο. Τον Tim τον Trevor, τον Zack, την Saniyya, την Demi, την Aunjanue και όλο το συνεργείο του King Richard, τη Venus και τη Serena και όλη την οικογένεια Williams. 

H τέχνη μιμείται τη ζωή λένε. Μπορεί να φαίνομαι τώρα σαν ένας τρελός πατέρας, όπως είπανε για τον Richard Williams κάποτε, αλλά η αγάπη σε ωθεί να κάνεις τρελά πράγματα.

 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα που βρέθηκαν στο Dolby Theatre, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος τόσο η ατζέντης του Σμιθ, Meredith O. Sullivan, όσο και ο επίσης υποψήφιος για Όσκαρ Α' Ανδρικού, Ντενζέλ Ουάσιγκτον έπιασαν κουβέντα για να τον καθησυχάσουν. 

Ο Σμιθ στην ομιλία του μάλιστα αποκάλυψε τι του είπε ο Washington: 

Σε ευχαριστώ Dee. Ο Denzel μου είπε πριν λίγα λεπτά "Στην καλύτερή σου στιγμή, να προσέχεις, γιατί τότε ο Διάβολος θα έρθει για σένα". 

Κλείνοντας την ομιλία του που είχε ήδη τραβήξει παραπάνω από το προβλεπόμενο, μάλιστα είπε αναφερόμενος στο περιστατικό: "Ελπίζω η Ακαδημία να με καλέσει ξανά