Oppenheimer: Πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Nolan

Οι Cillian Murphy και Matt Damon σε πρώτο πλάνο
16 Μαρτίου 2022 23:18
Oppenheimer: Πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Nolan

Τα γυρίσματα του Oppenheimer λαμβάνουν χώρα αυτόν τον καιρό και το ενδιαφέρον για τη νέα ταινία του Christopher Nolan είναι μεγάλο, όπως σε κάθε του project άλλωστε. 

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα έκαναν την εμφάνισή τους στα social media και συγκεκριμένα μέσα από το Twitter. Στις φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω απεικονίζονται οι Cillian Murphy ως Robert J. Oppenheimer και ο Matt Damon -ένα από τα πολλά αστέρια του απίθανου cast της ταινίας του Nolan. 

Το επικό cast του 

Το cast του Oppenheimer περιλαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ το μισό Χόλιγουντ. Αρχίστε το μέτρημα με τους: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine,  Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Ασπρόμαυρο IMAX για πρώτη φορά

Αξίζει να αναφερθεί πως ένα από τα τεχνικά highlights της παραγωγής της Universal Pictures, είναι πως θα αποτελέσει την πρώτη ταινία που θα γυριστεί σε ασπρόμαυρο IMAX αναλογικό φιλμ. Αποτελεί ακόμη άγνωστο εάν θα είναι εντελώς ασπρόμαυρη ή κάποιες σκηνές της. Πάντως οι πρώτες δύο ταινίες του Christopher Nolan, τα "Following" και "Memento" ήταν εξ'ολοκλήρου ή είχαν εκτενείς ασπρόμαυρες σκηνές. 

Όσο για την ιστορία του Οπενχάιμερ, αποτέλεσε τον επικεφαλής του "Manhattan Project" το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας, του πιο θανατηφόρου όπλου στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Ο ίδιος κουβαλούσε σαν κατάρα αυτό το προσωνύμιο και είχε μετανιώσει που ενεπλάκει στην δημιουργία μιας τόσο καταστροφικής εφεύρεσης.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παραιτήθηκε από το πόστο του στο εργαστήριο του Λος Άλαμος και αντιστάθηκε με μένος στην βόμβα υδρογόνου (H-bomb) και σε παρόμοια όπλα, βασιζόμενος στο επιχείρημα πως τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι μακράν πιο καταστροφικά από όσο η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει.

Το Oppenheimer του Nolan αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Ιουλίου 2023.