Δήλωση-βόμβα από Kevin Feige: "Το Avengers Endgame ήταν η τελευταία Avengers ταινία"

Τι σημαίνει αυτό για το Avengers 5;
18 Φεβρουαρίου 2022 15:22
Δήλωση-βόμβα από Kevin Feige: "Το Avengers Endgame ήταν η τελευταία Avengers ταινία"

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του Avengers: Endgame και ακόμη να δούμε κάποιο δείγμα της επόμενης τάξης των Εκδικητών. Μετά την απαράμιλλη εμπορική επιτυχία της ταινίας και την απόσυρση μεγάλων και βασικών ονομάτων -όπως του Robert Downey Jr. και του Chris Evans- η Marvel έστρεψε την προσοχή της πλέον αλλού με το Phase 4. 

Οι νέες δηλώσεις του αφεντικού της Marvel Studios, Kevin Feige όμως έπεσαν σαν βόμβα στο νέο επεισόδιο της εκπομπής "Assembled" στο Disney Plus όπου δήλωσε τα εξής: 

Η Marvel Studios και το MCU έχουν περάσει πλέον την 10η επέτειό τους και με την κυκλοφορία της τελευταίας Avengers ταινίας, έχουμε ολοκληρώσει το Infinity Saga των 22 ταινιών. 

Εάν όχι ένα Avengers 5 τότε τι ακολουθεί; 

Συνέχισε τα λόγια του λέγοντας: "Που πάμε από εδώ και πέρα; Από που ξεκινάμε; Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν δύο πράγματα: να ξεκινήσουμε με ένα μάτσο καινούργιους χαρακτήρες, νέες ιστορίες, αλλά να επιστρέψουμε στη βαθιά και πλούσιο μυθολογία των Marvel comics". 

Ας μην είμαστε απόλυτοι καθώς μάλλον ο Feige θέλει να τονίσει εκ νέου πως δεν βιάζεται για την επόμενη ταινία Avengers ή όπως θα λέγεται αυτή. Είχε δηλώσει άλλωστε πως θα ήθελε να υπάρξει ένα σημαντικό κενό μέχρι το επόμενο:

Θαρρώ πως πρέπει να υπάρχει ένα λογικό χρονικό διάστημα από το "Endgame" και μετά για να ξεκινήσουμε ένα νέο saga, το οποίο ήδη προχωρά. Και μετά χρειάζεσαι τον χρόνο όπως έκανες στο Phase 1 για να χτίσεις το saga πριν αρχίσεις να τους μαζεύεις όλους και πάλι. 

Ίσως όμως και να μην υπάρξει ξανά με τέτοιον τίτλο. Ειδικά όταν το "Secret Wars" ακούγεται και φημολογείται πως βρίσκεται στα σκαριά ως το επόμενο μεγάλο ανσάμπλ φιλμ ηρώων του MCU. 

Βέβαια με την ευελιξία που προσφέρει το Multiverse (βλ. Doctor Strange in the Multiverse of Madness) το ενδεχόμενο να μη ξαναχρειαστεί στο άμεσο μέλλον τέτοιο team-up είναι ορατό. Υπάρχουν ένα σωρό ταινίες και σειρές που ετοιμάζει η Marvel Studios που κάλλιστα γεμίζουν ένα τέτοιο κενό και ακόμη δεν μας έχει συστήσει σε άλλους πόσους ήρωες (βλ. Fantastic Four, X-Men).