Martin Scorsese: "Αξίζει" να στηρίξετε το Nightmare Alley του Del Toro

Κάλεσμα στους σινεφίλ να τιμήσουν τη νέα ταινία του μεξικανού σκηνοθέτη
26 Ιανουαρίου 2022 19:14
Martin Scorsese: "Αξίζει" να στηρίξετε το Nightmare Alley του Del Toro

Ο Martin Scorsese είναι παλιά καραβάνα στο χώρο του σινεμά. Ένας σκηνοθέτης ζωντανός θρύλος με τεράστια γνώση του αντικειμένου, σπουδαίες ταινίες στο ενεργητικό του και που έχει εκφράσει την άποψή του για τις superhero ταινίες η οποία αποτελεί debate ανάμεσα στους συναδέλφους του και θα συνεχίζει για πολλά χρόνια ακόμα. 

Σε νέα του συνέντευξη ο σκηνοθέτης των "Wolf of Wall Street", "Taxi Driver" και "The Irishman" κάνει κάλεσμα σε κάθε σινεφίλ να στηρίξει τη νέα ταινία του Guillermo Del Toro, το Nightmare Alley και βρίσκει "στενάχωρο" το γεγονός πως ο κόσμος δεν συρρέει να την παρακολουθήσει. 

Προφανώς αντιλαμβάνεται ότι η περίσταση δεν είναι και η καλύτερη με την πανδημία και τις αίθουσες να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν ανοιχτές, αλλά προτρέπει όσους ενδιαφέρονται να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, σε περίπτωση που το προσπέρασαν. 

Μιλώντας στο LA Times είπε τα εξής: 

Εάν αποφασίσατε να βάλετε το Nightmare Alley στα "νουάρ" ή κάποια άλλη κατηγορία, σας προτρέπω να του δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία. Και εάν αποφασίσατε να το προσπεράσετε για οποιονδήποτε λόγο, παρακαλώ ξανασκεφτείτε το. 

Αυτό που θέλω να πω είναι ουσιαστικά πως ένας σκηνοθέτης όπως ο Guillermo, που μας δίνει ταινίες φτιαγμένες με αγάπη και πάθος, δεν χρειάζεται απλά την υποστήριξή μας: την αξίζει. 

Η αλήθεια είναι πως ακόμη και οι συντελεστές του αλλά και ο πρωταγωνιστής, Bradley Cooper, δεν έπεσε από τα σύννεφα, όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξη, όταν είδε τα νούμερα του Nightmare Alley. Μέχρι στιγμής στο box office παγκοσμίως έχει αποφέρει $14.4 εκατομμύρια δολάρια και δύσκολα θα ισοφαρίσει το budget των $60 εκατομμυρίων. 

Τις εντυπώσεις μας από το Nightmare Alley θα τις βρείτε πατώντας εδώ

Τέλος, εντός του 2022 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα από το Apple TV+ η νέα του ταινία με τίτλο Killers of the Flower Moon με τους Leonardo DiCaprio, Jesse Plemons, Robert DeNiro.