Ο "Νονός" επανακυκλοφορεί σε όλο του το μεγαλείο για πρώτη φορά σε 4Κ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια έκδοση που επιμελήθηκε εξ'ολοκλήρου ο Coppola
14 Ιανουαρίου 2022 10:48
Ο "Νονός" επανακυκλοφορεί σε όλο του το μεγαλείο για πρώτη φορά σε 4Κ (ΒΙΝΤΕΟ)

Για πρώτη φορά το αξεπέραστο "The Godfather" (Ο Νονός) του Francis Ford Coppola επανακυκλοφορεί σε όλο του το μεγαλείο σε . Η νέα έκδοση που επιμελήθηκε εξ 'ολοκλήρου ο Κόπολα δεν είναι κάποιο νέο cut όπως το πρόσφατο του The Godfather Part III, αλλά μια απολύτως αναβαθμισμένη σε ποιότητα εικόνας βερσιόν του, που θα συνοδεύσει τη 50η επέτειο από την κυκλοφορία του φιλμ που άλλαξε μια για πάντα τις γκανγκστερικές -και όχι μόνο- ταινίες. 

"Είμαι πολύ περήφανος για τον "Νονό" που σημάδεψε τα πρώτα μου βήματα της καριέρας μου. Και σε αυτή την 50η επέτειο να περιλαμβάνεται και το Coda: The Death of Michael Corleone, το οποίο συλλαμβάνει πλήρως το δικό μου όραμα αλλά και του Mario Puzo για το φινάλε της επικής τριλογίας." δήλωσε ο Κόπολα. 

Ποιες όμως είναι οι βελτιώσεις; Σύμφωνα με την Paramount Pictures χρειάστηκαν πάνω από 4000 ώρες για να αποκατασταθεί το αυθεντικό φιλμ σε 4Κ ανάλυση, ακόμη 1000 ώρες για το color correction, ενώ χρησιμοποίησαν τον 5.1 ήχο της βερσιόν του 2007, που αποτέλεσε την τελευταία του "επανακυκλοφορία". Συνολικά η 50th Anniversary έκδοση του "The Godfather" πήρε τρία ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί. 

Οι νέες βερσιόν των The Godfather και The Godfather Part II -μαζί με το "Coda: The Death of Michael Corleone"- θα κυκλοφορήσουν στις 22 Μαρτίου. 

Δείτε το trailer της νέας βερσιόν και πάρτε μια γεύση από τον Νονό σε 4Κ ανάλυση: