Οι ταινίες της Marvel κατέκτησαν την πλειοψηφία του box office για το 2021

Απόδειξη ότι βγάζουν ένα σωρό λεφτά....
10 Ιανουαρίου 2022 22:57
Οι ταινίες της Marvel κατέκτησαν την πλειοψηφία του box office για το 2021

Είναι προφανές ότι οι ταινίες της Marvel Studios αποφέρουν ένα σωρό χρήματα στα ταμεία της Disney για αυτό και βγαίνουν με ρυθμούς...γραμμής παραγωγής. Ένα ρεπορτάζ του The Wrap όμως αποκαλύπτει πως οι ταινίες του MCU που κυκλοφόρησαν αυτή τη χρονιά απέκτησαν τη μερίδα του λέοντος στο box office. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν το αμερικάνικο box office οι ταινίες του MCU αποτελούν το 30% των συνολικών εσόδων. Για να βάλουμε κάτω και τους αριθμούς η συγκομιδή του Spider-Man: No Way Home μέχρι τώρα -πάντα μόνο για τις ΗΠΑ- φτάνει τα $668 εκατομμύρια. 

Για το 2021 κυκλοφόρησαν επίσης τα Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, "Eternals", "Black Widow" αλλά και το "Venom: Let There Be Carnage" που είναι σε συνεργασία με τη Sony Pictures. Συνολικά οι πέντε Marvel κυκλοφορίες έφεραν πάνω από $1.35 δις μόνο στις ΗΠΑ από τα συνολικά $4.45 δις που απέφεραν οι πωλήσεις όλων των ταινιών του box office για το 2021. 

Στους αμερικάνικους κινηματογράφους κυκλοφόρησαν περίπου 400 ταινίες, επομένως το κατόρθωμα αυτό ζαλίζει από τη μία και από την άλλη προβληματίζει τα στούντιο παραγωγής και τις πιο παραδοσιακές, μη blockbuster κυκλοφορίες τους.