Επιστήμονες τιμούν τον Leonardo DiCaprio δίνοντας το όνομά του σε σπάνιο φυτό (ΕΙΚΟΝΕΣ)  

Το οποίο μόλις ανακαλύφθηκε

Επιστήμονες τιμούν τον Leonardo DiCaprio δίνοντας το όνομά του σε σπάνιο φυτό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Από το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ, μέχρι το Primetime Emmy του, ο Leonardo DiCaprio έχει δίχως υπερβολή εκατοντάδες βραβεία και διακρίσεις. Τώρα, ο πασίγνωστος αστέρας του Hollywood που πρόσφατα πρωταγωνίστησε στο ξεκαρδιστικό Don’t Look Up του Netflix μπορεί να είναι περήφανος και για κάτι πραγματικά ασυνήθιστο.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες του Βασιλικού Βοτανικού Κήπου του Κιου τίμησαν τον DiCaprio, δίνοντας το όνομά του σε ένα σπάνιο φυτό που βρέθηκε στο Καμερούν της Αφρικής. Αναλυτικότερα, ο μη κυβερνητικός δημόσιος οργανισμός από το Ηνωμένο Βασίλειο θέλησε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τα μικρά τροπικά αειθαλή δέντρα που ανακαλύφθηκαν, αφού είναι σε κρίσιμο κίνδυνο να εξαφανιστούν ολοκληρωτικά. Έτσι, λοιπόν, τα ονόμασε ‘Uvariopsis dicaprio’.

Αυτή τη στιγμή, οι πρακτικές υλοτομίας στο Καμερούν προκαλούν εκτεταμένες περιβαλλοντικές ζημιές, με μεγάλο μέρος της καταστροφής να είναι μάλιστα αποτέλεσμα παράνομης υλοτομίας. Το εν λόγω σπάνιο είδος ανακαλύφθηκε στο δάσος Ebo, το οποίο φιλοξενεί συγχρόνως και σπάνια είδα πανίδας.

Δείτε το σπάνιο φυτό που πήρε το όνομα του Leonardo DiCaprio:

Φυσικά, ακόμη και αν το φυτό έχει πλέον το όνομα ενός πασίγνωστου αστέρα του κινηματογράφου, είναι μάλλον αφελές να θεωρούμε πως το πρόβλημα θα λυθεί δια μαγείας.

Βέβαια, το μόνο σίγουρο είναι πως η παραπάνω ευαισθητοποίηση δε βλάπτει, αφού εξάλλου ο DiCaprio είναι αρκετά γνωστός για την δράση του σε αυτόν τον τομέα, τόσο μέσα από την φιλμολογία του με τα Virunga, Before the Flood, Catching the Sun και The Ivory Game, όσο και με άλλες ενέργειες περιβαλλοντικού ακτιβισμού.