Ο Keanu Reeves χάρισε το 70% από τον μισθό του Matrix για την καταπολέμηση του καρκίνου

Συγκεκριμένα είχε δώσει περίπου $31,5 εκατομμύρια
04 Ιανουαρίου 2022 15:40
Ο Keanu Reeves χάρισε το 70% από τον μισθό του Matrix για την καταπολέμηση του καρκίνου

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε μία είδηση που αφορά τον διάσημο -και πολύ αγαπητό στο κοινό- Keanu Reeves και την αρχική τριλογία του Matrix. Όπως μάθαμε μέσα από το Screenrant, ο Reeves έχει δορίσει ένα τεράστιο ποσό από τα έσοδα του Matrix σε έρευνα για τον καρκίνο. Ο Reeves, ο οποίος έγινε γνωστός τη δεκαετία του ‘90 μέσα από διάφορες ταινίες όπως είναι το Bill and Ted's Excellent Adventure, το Point Break, το Bram Stoker's Dracula και το Speed, επιλέχθηκε ως Neo στο The Matrix του 1999.

Τώρα, όπως αναφέρει το NY Post, ο “Neo” έχει δώσει το 70% από τον μισθό της πρώτης ταινίας του Matrix σε έρευνα για τη λευχαιμία. Ο Reeves, έλαβε αρχικά ως προκαταβολή $10 εκατομμύρια, μετά την κυκλοφορία της ταινίας έβγαλε ακόμη $35 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα τα $31,5 εκατομμύρια να τα κάνει donate. Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές, αυτό ήταν και προσωπική υπόθεση για τον ηθοποιό, καθώς η νεότερη αδερφή του, Kim, πάλευε με την ασθένεια από το 1991. Ο σταρ συνέχισε επίσης να στήνει αθόρυβα το δικό του μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που υποστήριξε παιδικά νοσοκομεία και έρευνες για τον καρκίνο.

Το πρώτο Matrix θεωρείται ως μία από τις πιο σημαντικές ταινίες του 20ου αιώνα, αφού κέρδισε πολλαπλά βραβεία και επαινέθηκε από μεγάλους σκηνοθέτες όπως είναι ο Quentin Tarantino, ο James Cameron και ο Christopher Nolan, για την ευρηματική αφήγησή του, καθώς και για τα εφέ του.