Η περίφημη σκηνή του The Matrix: Resurrections που όντως πήδηξαν στο κενό! (BINTEO)

O Keanu Reeves είχε πει πως δεν υπάρχουν CGI στην προκειμένη - Δείτε πώς γυρίστηκε
30 Δεκεμβρίου 2021 23:07
Η περίφημη σκηνή του The Matrix: Resurrections που όντως πήδηξαν στο κενό! (BINTEO)

Μια από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές του The Matrix: Resurrections πράγματι γυρίστηκε με τους Keanu Reeves και Carrie-Anne Moss να πηδούν στο κενό από έναν ουρανοξύστη. Ο "Neo" είχε υποσχεθεί άλλωστε σε συνεντεύξεις του πως "δεν υπάρχουν CGI" σε αυτό το άλμα θανάτου και πράγματι την τήρησε. 

Όπως θα δείτε το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό με το βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter να έχει γίνει viral. Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές λένε πως χρειάστηκε να πηδήξουν από τον ουρανοξύστη του Σαν Φρανσίσκο πάνω από 20 φορές ούτως ώστε να τραβήξουν τα κατάλληλα πλάνα. 

Δείτε την χαρακτηριστική σκηνή από το πλατό

Ο κινηματογραφιστής της ταινίας Danielle Massaccesi μιλώντας στο /Film αποκάλυψε πόσο δύσκολο ήταν να γυρίσουν αυτή τη σκηνή από τη στιγμή που η Lana Wachowski ήθελε τα πάντα να δείχνουν αληθινά. 

Η σκηνή απαιτούσε να γυριστεί σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας και με ιδανικές καιρικές συνθήκες για να πετύχουν το σωστό φωτισμό και έτσι είχαν ένα πολύ στενό χρονικό περιθώριο. Φυσικά έπρεπε και να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των δύο αστέρων του Matrix 4 καθώς ήταν δεμένοι με ειδικά σχοινιά για τις ανάγκες αυτού του stunt.