Δεν υπάρχουν σχέδια για The Matrix 5, τουλάχιστον προς το παρόν

Ο παραγωγός του "Resurrections" αποκαλύπτει
29 Δεκεμβρίου 2021 22:10
Δεν υπάρχουν σχέδια για The Matrix 5, τουλάχιστον προς το παρόν

Ο παραγωγός του The Matrix: Resurrections είχε αναφερθεί πρόσφατα στα σχέδια της Warner Bros. να συνεχιστεί το franchise με ή και χωρίς τις αδελφές Wachowski.

Τώρα σε νέα του συνέντευξη στο Collider προχωράει σε αποκαλύψεις για το ενδεχόμενο του The Matrix 5, κάτι το οποίο η Lana Wachowski είχε αποκλείσει σαν ενδεχόμενο καθώς δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με μια συνέχεια του. 

O James McTeigue αναφέρει χαρακτηριστικά: 

Κοιτάξτε, για εμάς θαρρώ, αυτή τη στιγμή, πως υπάρχει η ταινία που βλέπετε. Δεν έχουμε κάποιο prequel ούτε κάποιο sequel στο μυαλό μας. Ούτε κάποια άλλη τριλογία. Αλλά νομίζω ότι από μόνη της η ταινία δουλεύει και είναι στην ευχέρεια του κοινού για να την ερμηνεύσει. Όπως δηλαδή το τι συνέβη σε εκείνα τα 60 χρόνια πριν βρουν τον Neo. Ακόμα και όταν ο Neo και η Trinity είναι στο φινάλε και μιλάνε με τον Analyst, τι θέλουν να πουν ότι θέλουν να αλλάξουν; Οπότε ναι είναι ανοικτό προς συζήτηση, αλλά δεν το έχουμε στα σχέδιά μας αυτή τη στιγμή. 

Εν ολίγοις μάλλον η Warner Bros. βλέποντας την χλιαρή πορεία που κάνει το The Matrix: Resurrections στο box office αλλά και το HBO Max, καθώς και στο γεγονός ότι οι απόψεις διίστανται σε ακραίο βαθμό, να διστάζει να δώσει το "πράσινο φως" για μια συνέχεια. 

Πάντως όπως λέει και η ταινία σε μια από τις αυτοαναφορικές της ατάκες, ίσως να υπάρξει νέα τριλογία με ή και χωρίς τους δημιουργούς του. Πάντως προς το παρόν όλοι διστάζουν ή δεν επιθυμούν καν να προχωρήσουν στο Matrix 5. 

Tags: