To Matrix ήταν να συνεχιστεί με ή και χωρίς τις Wachowskis στο τιμόνι

Ο παραγωγός της Warner Bros, αποκαλύπτει τα σχέδια πριν το Matrix: Resurrections
27 Δεκεμβρίου 2021 23:46
To Matrix ήταν να συνεχιστεί με ή και χωρίς τις Wachowskis στο τιμόνι

Πρόσφατες δηλώσεις της Lana Wachowski σχετικά με το ότι δεν επιθυμεί να κάνει άλλη Matrix ταινία μετά το The Matrix: Resurrections, πιθανώς να βάζουν τέλος στα σενάρια μιας πιθανής συνέχειας. Ωστόσο πριν έρθει το μεγάλο comeback του Matrix με τους παλιούς βασικούς πρωταγωνιστές του, υπήρχαν κι άλλα σχέδια αναγέννησης του franchise μετά το The Matrix Revolutions του 2003. 

Νέο Matrix ακόμα και χωρίς τις Wachowskis

Ένας εκ των παραγωγών του Matrix, ο James McTeigue, αποκάλυψε πως η Warner Bros. ήθελε να επαναφέρει το franchise του Matrix με ή και χωρίς τις Wachowskis στο τιμόνι. Αυτό για να καταλάβετε πως τα στούντιο δεν νοιάζονται για το ποιος βρίσκεται μπροστά ή πίσω από τις κάμερες αρκεί το franchise να κόβει χρήματα. 

Συγκεκριμένα είπε μιλώντας στο Collider: 

Κοιτάξτε, όταν υπάρχει ένα franchise με τόση ικανότητα να φέρνει χρήμα, πάντα γίνονται συζητήσεις. Με τον ίδιο τρόπο που το σύμπαν της Marvel επαναλαμβάνει τον εαυτό του, ή όπως έχεις τον Spider-Man, τον Iron Man ή τον Thor. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ανανεώσεις αυτές τις ταινίες απλά με τις πιθανότητες που έχουν να βγάλουν χρήματα και να διηγηθούν κάτι καινούργιο. Δε θα έλεγα πως είναι μια αμιγώς οικονομική σκέψη. 

...Αλλά ναι, υπήρξαν διάφορες βερσιόν τους εκεί έξω, αλλά δεν είχαν βρει τη σωστή. Οπότε όταν η Lana ήρθε και τους είπε "ενδιαφέρομαι να κάνω μια νέα Matrix ταινία", προφανώς και πήγαν με τη δημιουργό που γέννησε το Matrix. 

Οι προθέσεις της WB ήταν να προχωρήσει το franchise του Matrix χωρίς τους αρχικούς δημιουργούς του. Μήπως τελικά το The Matrix 5 -εάν και όποτε έρθει- θα είναι χωρίς καμία από τις Wachowskis στο τιμόνι για πρώτη φορά; 

Tags: