Ξέφρενη πορεία για το νέο Spider-Man - Διέλυσε και το άνοιγμα του Avengers: Infinity War

Το 2ο μεγαλύτερο εμπορικό άνοιγμα στην ιστορία του box office των ΗΠΑ
20 Δεκεμβρίου 2021 21:05
Ξέφρενη πορεία για το νέο Spider-Man - Διέλυσε και το άνοιγμα του Avengers: Infinity War

Η ξέφρενη πορεία της νέας Spider-Man ταινίας διαγραφόταν καιρό πριν, αλλά τώρα που η ταινία εδώ και μερικές μέρες προβάλλεται παγκοσμίως, δείχνει πραγματικά τα δόντια της. Μόλις οι κινηματογράφοι μέτρησαν και τα τελευταία δολάρια στα ταμεία τους, αποκαλύφθηκε η τελική συγκομιδή από τις πρώτες του μέρες κάνει τις Marvel Studios και Sony Pictures να κολυμπάνε στα λεφτά. 

Πλέον βάσει και των εισιτηρίων που θα κοπούν απόψε, όπως ανακοίνωσε η Sony, το Spider-Man: No Way Home θα ξεπεράσει τα $260 εκ. στις ΗΠΑ και γίνεται το 2ο μεγαλύτερο εμπορικό άνοιγμα ταινίας στην ιστορία του box office.

Στην κορυφή παρέμεινε το άπιαστο άνοιγμα του Avengers: Endgame ($357 εκ.)αλλά κατάφερε και ξεπέρασε το Avengers: Infinity War ($257), αφήνοντας πίσω τα Star Wars: The Force Awakens ($247 εκ.) και Star Wars: The Last Jedi ($220 εκ.). 

Ταυτόχρονα, κατάφερε το 3ο υψηλότερο άνοιγμα στο box office παγκοσμίως και πλέον ξεπερνά τα $600 εκατομμύρια παγκοσμίως και μόνο ο χρόνος θα δείξει που θα κάτσει η μπίλια των εσόδων του. Αναλυτές λένε πως θα είναι η πρώτη ταινία στη μετά-πανδημική εποχή που θα σπάσει το φράγμα του $1 δις

Θεωρητικά, λένε κάποιοι αναλυτές, πως θα μπορούσε να ξεπεράσει και το άνοιγμα του Avengers: Endgame εάν δεν υπήρχαν οι περιορισμοί της πανδημίας.