The Matrix: Resurrections - Θα είναι πιο... "εύθυμο" από τους προκατόχους του

Ηθοποιοί και σκηνοθέτις εξηγούν γιατί το νέο Matrix δείχνει έτσι
01 Δεκεμβρίου 2021 23:32
The Matrix: Resurrections - Θα είναι πιο... "εύθυμο" από τους προκατόχους του

Το The Matrix: Resurrections δε θα είναι τόσο σκοτεινό όσο οι προκάτοχοί του, όπως εξηγούν οι πρωταγωνιστές και συντελεστές της νέας πολυαναμενόμενης ταινίες. Μιλώντας στο ειδικό αφιέρωμα του Entertainment Weekly, μεταξύ άλλων, λένε πως φέρει ένα "πιο εύθυμο και χαρωπό ύφος, αλλά και λίγο παραπάνω χιούμορ". 

Όλα τα στοιχεία που με τίποτα δηλαδή δεν είχε η προηγούμενη ζοφερή και τέρμα οργουελική cyberpunk τριλογία.

Η Jessica Henwick που υποδύεται την Bugs μιλάει για το νέο ύφος και τη καινούργια, πιο κορεσμένη χρωματικά, εμφάνιση που έχει το Matrix, που το κάνει πιο εύθυμο. 

Ο Keanu Reeves βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν είδε πόσο παραπάνω χιούμορ έχει το The Matrix 4, με μια πολύ διαφοτερική προσέγγιση από τις προηγούμενες ταινίες:

Προκαλεί τον ίδιο του τον εαυτό. Είναι σουπερ έξυπνο, διασκεδαστικό, με σασπενς και αστείο.

Έγινε για το love story μεταξύ Neo-Trinity

Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι ο Neo δε θα αρχίσει να πετάει έξυπνακίστικες ατάκες από εδώ και από εκεί, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει πως επί της ουσίας πρόκειται για ένα love story μεταξύ Trinity και Neo:

Όχι ότι χρειαζόταν περαιτέρω βάθος, αλλα σίγουρα το γιατί έγινε αυτή η ταινία είναι γιατί αφορά το love story μεταξύ Trinity και Neo.

Ο Yahya Abdul-Mateen II που υποδύεται τον νέο Μορφέα λέει με τη σειρά του ότι "Από όλες τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έχω κάνει, παραδόξως το Matrix είναι το πιο προσγειωμένο στην πραγματικότητα. Μπορεί να έχει τόσα high concepts στην πλοκή του αλλά η καρδιά και η ανθρωπιά του είναι οι κινητήριες δυνάμεις της ιστορίας." 

Η Lana Wachowski που υπογράφει σκηνοθετικά και σεναριακά το "Resurrections" μιλάει για το πώς η τεχνολογία σημάδεψε την ταινία:

Η τεχνολογία παραδόξως μας έφερε πιο κοντά αλλά μας απομόνωσε παράλληλα τον έναν από τον άλλο. Η δύναμη της τεχνολογίας να παγιδεύει ή να οριοθετεί την αντικειμενική πραγματικότητά μας ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της φρέσκιας αφήγησης του Matrix Resurrections. 

Η τέχνη είναι καθρέφτης. Οι περισσότεροι προτιμούν να κοιτάνε την επιφάνεια ενώ άλλοι σαν και εμένα απολαμβάνουν τα όσα κείτονται πέρα από το γυαλί. Την ταινία την έκανα για όλους αυτούς. 

Μένει να δούμε πως θα είναι το The Matrix: Resurrections στις 22 Δεκεμβρίου όταν και θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες.