Το Expendables 4 θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη - Έρχονται σύντομα οι Stallone και Statham

Μαζί τους οι Andy Garcia και Megan Fox
05 Οκτωβρίου 2021 16:02
Το Expendables 4 θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη - Έρχονται σύντομα οι Stallone και Statham

Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχαν τα γυρίσματα του The Enforcer με τον Antonio Banderas, η Θεσσαλονίκη μπήκε για τα καλά όπως φαίνεται στο χάρτη των διεθνών παραγωγών. Για αυτό και η Millenium Films (που ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας του Μπαντέρας) δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της και φέρνει το The Expendables 4 στην Ελλάδα. 

Πράγματι, αυτό που ακουγόταν εδώ και καιρό πλέον επιβεβαιώνεται και μια ακόμη μεγάλη παραγωγή του Χόλιγουντ θα γυριστεί στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το πασίγνωστο franchise ταινιών δράσης που δημιούργησε ο Sylvester Stallone και έχει σημειώσει συνολικές εισπράξεις (τριλογία) πάνω από $800 εκατομμύρια

Μαζί με τον Stallone περιμένουμε να έρθει και η υπόλοιπη παρέα των "Αναλώσιμων" με τους Andy Garcia, Jason Statham, Megan Fox, 50 Cent, Tony Jaa, Dolph Lundgren και πολλοί ακόμη που συνθέτουν το οριακά cult και επικό cast της ταινίας. Όλοι αυτοί αναμένεται να πατήσουν στη Θεσσαλονίκη μετά τις 20 Οκτωβρίου. 

Όπως μεταφέρει στο Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), Πάνος Κουάνης, βρίσκεται ήδη στην Θεσσαλονίκη ένα συνεργείο ειδικών εφέ από το Λονδίνο που κατασκευάζει την ειδική σκηνή για τις ανάγκες των γυρισμάτων:

Έχουν στήσει στη Θέρμη ένα τεράστιο πλατό και φτιάχνουν αυτή τη στιγμή μία πολεμική φρεγάτα 100 επί 30, για να γυρίσουν μία πολύ μεγάλη σκηνή δράσης. 

Επίσης, ο κ. Κουάνης είπε πως η ΕΚΟΜΕ θα προσπαθήσει να μην γίνουν γυρίσματα εντός της πόλης και να δημιουργηθεί το κομφούζιο που έγινε με το "Enforcer" ωστόσο δεν αποκλείεται να χρειαστεί:

Είναι μια action packed ταινία, γεμάτη δράση και εκρήξεις. Έχουν διάφορες σκηνές που περιλαμβάνουν κυνηγητά με αυτοκίνητα και συζητούν με την Τροχαία, με τους δήμους και την περιφέρεια για το πώς θα το στήσουν όλο αυτό.

Άλλη μεγάλη ταινία εντός του 2021 δεν πρόκειται να γυριστεί, όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, ωστόσο ήδη γίνονται συζητήσεις για το 2022 και ποιες παραγωγές θα περάσουν από την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως η αρχή έγινε και μόνο θετικό και θερμό φαντάζει το κλίμα για να γίνουμε ένας ελκυστικός προορισμός γυρισμάτων για το Χόλιγουντ.