Ο Daniel Craig πιστεύει πως τον James Bond δε θα έπρεπε να τον υποδυθεί γυναίκα και εξηγεί

"Θα έπρεπε απλά να υπάρχουν καλύτεροι ρόλοι για τις γυναίκες"
23 Σεπτεμβρίου 2021 18:16
Ο Daniel Craig πιστεύει πως τον James Bond δε θα έπρεπε να τον υποδυθεί γυναίκα και εξηγεί

Με τον Daniel Craig να ετοιμάζεται για το κύκνειο άσμα του ως ως Πράκτορας 007 στο άκρως αναμενόμενο No Time To Die (30 Σεπτεμβρίου), η συζήτηση για την επόμενη μέρα του εμβληματικού ρόλου φουντώνει καθώς αναζητείται ο διάδοχος. Ή μήπως έχει βρεθεί και δε το ξέρουμε ακόμα; Πάντως τα στοιχήματα και οι θεωρίες παίζουν τόσο που κάποιοι έχουν φανταστεί τον James Bond σε γένος θηλυκού και όχι τυχαία αφού στο "No Time To Die" η Lashana Lynch υποδύεται την πράκτορα που είχε αναπληρώσει τον κ. Bond κατά τη διάρκεια της σύντομης απουσίας του από την ενεργό δράση.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στους Radio Times ο Craig ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο μιας γυναίκας να αναλάβει τον ρόλο του Bond και είπε:

Η απάντηση σε αυτό είναι πολύ απλή. Θα έπρεπε απλώς να υπάρχουν καλύτεροι ρόλοι για τις γυναίκες και τους έγχρωμους ηθοποιούς. Γιατί μια γυναίκα να παίξει τον James Bond όταν θα έπρεπε να υπάρχει ρόλος εξίσου καλός με τον James Bond, αλλά για μια γυναίκα;

Πάντως η παραγωγός του franchise, Barbara Broccoli, έχει διαμηνύσει στο παρελθόν ότι θέλουν να κρατήσουν τον Bond γένους αρσενικού και πως προτιμούν να δώσουν ισάξιους ρόλους σε γυναίκες, μια άποψη που επί της ουσίας βρίσκει σύμφωνο τον Craig. Παλαιότερα στην Guardian είχε δηλώσει: 

"Είναι ένας ανδρικός χαρακτήρας. Γράφτηκε σαν άνδρας και νομίζω θα παραμείνει ως άντρας. Και είναι μια χαρά. Δε χρειάζεται να μετατρέπουμε άνδρες χαρακτήρες σε γυναικείους. Ας δημιουργήσουμε περισσότερες γυναίκες χαρακτήρες και να κάνουμε την ιστορία να τις ενσωματώνει καλύτερα."

Παρόμοια άποψη έχει εκφράσει η Rosamund Pike, η οποία έγινε ευρέως γνωστή ως το "Bond girl" του Pierce Brosnan στο "Die Another Day" του 2002, λέγοντας πίσω στο 2018: 

Νομίζω πως ο χαρακτήρας του James Bond είναι άνδρας. Γιατί να μην κάνεις μια ξεχωριστή, badass, γυναίκα πράκτορα;

Βέβαια, ο Craig σε συνέντευξή του το 2019 όταν και αρχικά θα έκανε πρεμιέρα το No Time To Die είχε πει πως ο "οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτου φύλου και χρώματος, θα μπορούσε να θεωρηθεί για τον ρόλο". Όπως και να έχει, μέχρι να μάθουμε από επίσημα χείλη το μέλλον του "James Bond" το ντιμπέιτ αυτό θα παραμένει ζωντανό. 

To No Time To Die θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 30 Σεπτεμβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους.