O Shang-Chi εναντίον όλων στο box office - Σαρωτικό ντεμπούτο για τη νέα ταινία της Marvel

Έσπασε το ρεκόρ του Labour Day Weekend στις ΗΠΑ
06 Σεπτεμβρίου 2021 15:37
O Shang-Chi εναντίον όλων στο box office - Σαρωτικό ντεμπούτο για τη νέα ταινία της Marvel

Εξαιρετικά δυνατό ντεμπούτο εμπορικό ντεμπούτο πραγματοποίησε το Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings της Marvel Studios, δίνοντας μια ακόμη τόνωση στο μετά-πανδημικό box office. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα ξεπέρασε τα $90 εκ. εισπράξεις στις ΗΠΑ σημειώνοντας ρεκόρ για το 4ήμερο συνολικά αλλά και του Labor Day Weekend. 

Ωστόσο, το ρεκόρ της Black Widow με το καλύτερο συνολικό άνοιγμα στο μετά-πανδημικό box office δεν το έσπασε ($80.3 εκ.).

Καλύτερη πορεία από ταινίες του MCU Phase 1

Στο πρώτο του Σαββατοκύριακο στις αίθουσες η νέα ταινία της Marvel Studios τα πήγε καλύτερα από τα αντίστοιχα του Captain America: The First Avenger ($65 εκ.) και Ant-Man ($57 εκ.) πάντα μιιλώντας για την αγορά των ΗΠΑ. Όλα αυτά σε μια πολύ παράξενη περίοδο για τις κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο και με την πανδημία να υφίσταται ακόμα. 

Συνολικά, η συγκομιδή του Shang-Chi εκτιμάται πάνω από τα $140 εκ. παγκοσμίως, ποσό που είναι εντυπωσιακό δεδομένης της κατάστασης και το τοποθετεί σε μια θέση για να βγάλει σίγουρα σημαντικό κέρδος, αφού το budget του λέγεται ότι δεν ξεπέρασε τα $150 εκατομμύρια.

Συγκριτικά με άλλες origin/solo ταινίες του MCU να αναφέρουμε πληροφοριακά πως το budget της Captain Marvel κυμαίνονταν στα $152 εκατομμύρια, του Spider-Man: Far From Home στα $175 εκατομμύρια και του Black Panther στα $200 εκατομμύρια. 

Το Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 9 Σεπτεμβρίου.