Resident Evil: Η πρώτη ματιά στη νέα ταινία έχει Leon και Claire αλλά και fan-made vibes (ΦΩΤΟ)

Το "Welcome to Raccoon City" θα βασίζεται εξ'ολοκλήρου στα RE 1+2
30 Αυγούστου 2021 18:58
Resident Evil: Η πρώτη ματιά στη νέα ταινία έχει Leon και Claire αλλά και fan-made vibes (ΦΩΤΟ)

Η νέα ταινία του Resident Evil, που είναι και δεν είναι reboot, μας καλωσορίζει στην Raccoon City και επίσημα, καθώς κυκλοφόρησε μια πρώτη ματιά μέσα από φωτογραφικό υλικό. Το Resident Evil: Welcome to Raccoon City, όπως θα τιτλοφορείται, αποτελεί μια ξεχωριστή και φρέσκια κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου videogame franchise της Capcom.

Μόνο που αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ταινίες με την Milla Jovovich, θα ακολουθούν πιστά τα βιντεοπαιχνίδια και συγκεκριμένα θα είναι ένα κράμα των Resident Evil 1 και 2. 

Resident Evil: Welcome to Raccoon City" - Οι πρώτες φωτογραφίες

Η Kaya Scodelario ως Claire Redfield και ο Avan Jogia ως Leon S. Kennedy, με κοστούμια που θυμίζουν αρκετά όπως τους είδαμε στο πρόσφατο Resident Evil 2 Remake. 

H ομάδα των S.T.A.R.S. που αποτελείται από αριστερά προς τα δεξιά από τους: Tom Hopper ως Albert Wesker, Chad Rook ως Richard Aiken, Hannah John-Kamen ως Jill Valentine και τον Robbie Amell ως Chris Redfield στην περίφημη Spencer Mansion. Ένα από τα πιο "creepy" σημεία της ταινίας, όπως αναφέρει το cast. 

Τέλος, η Marina Mazepa που υποδύεται την Lisa Trevor, την κόρη του αρχιτέκτονα της Spencer Mansion που βρίσκεται στο δάσος της Raccoon. Για πολλά χρόνια οι επιστήμονες της Umbrella Corp. πειραματιζόντουσαν με τη Lisa κάτι που την εξέθεσε σε δεκάδες ιούς. Όλα αυτά φυσικά την παραμόρφωσαν σαν ένα τέρας. Την Umbrella, όμως, την οδήγησαν στο να ανακαλύψει τον Nemesis Tyrant και το G-Virus. 

Νέες πληροφορίες από τον σκηνοθέτη, Johannes Roberts

Ο Johannes Roberts (47 Meters Down, The Strangers: Prey at Night) παραχώρησε μια συνέντευξη στο IGN, όπου και δημοσιεύτηκαν πρώτα οι φωτογραφίες, με τον ίδιο να δηλώνει πως: 

Προπάντων αυτή η ταινία έχει να κάνει με την επιστροφή της στις ρίζες των παιχνιδιών και το να δημιουργήσουμε μια ταινία που περισσότερο θα ήταν horror παρά sci-fi με δράση, όπως οι προηγούμενες. 

Αναφέρει τόσο τα παιχνίδια της Capcom ως έμπνευση αλλά και τις ταινίες τρόμου των '70s και '80s όπως της σχολής του John Carpenter. Το όλο στιλ και οπτικό ύφος που αφήνει από τις πρώτες φωτογραφίες αποτυπώνεται και στο πώς γυρίστηκε καθώς αποκαλύπτει πως: 

"Το γυρίσαμε με πολλά ζουμαρίσματα! Δεν υπάρχουν drone shots ή τρελά CGI πλάνα με την κάμερα. Η ταινία έχει μια πολύ old-school ρετρό αισθητική και έχει επηρεαστεί βαθύατα από τον "Εξορκιστική (και τον Εξορκιστή 3), το "Don't Look Now" και "The Shining". Θα το δείτε και στην υφή της. Τίποτα στην πόλη της Raccoon δεν είναι υψηλής τεχνολογίας. Είναι σα να ξέμεινε στο παρελθόν. Ήθελα η Raccoon να μοιάζει με την πόλη του Deer Hunter. Μια πόλη-φάντασμα, ξεχασμένη από τον υπόλοιπο κόσμο και γενικά όλη η δομή της ταινίας είναι επηρρεασμένη από το Assault on Precinct 13. 

Το Resident Evil: Welcome to Raccoon City θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Νοεμβρίου 2021 στους κινηματογράφους.