Γιατί λείπει η Lilly Wachowski από το The Matrix 4; Η σταράτη απάντηση της ίδιας

Σε διαφορετικό μονοπάτι βαδίζει το άλλοτε ποτέ σκηνοθετικό δίδυμο
29 Αυγούστου 2021 18:12
Γιατί λείπει η Lilly Wachowski από το The Matrix 4; Η σταράτη απάντηση της ίδιας

Από τη πρώτη στιγμή που μάθαμε για το The Matrix 4 κάτι έλειπε και δεν ήταν άλλο από το όνομα της Lilly Wachowski δίπλα στην Lana όσον αφορά τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας. Το σκηνοθετικό δίδυμο που μας χάρισε την εξαιρετική τριλογία των Matrix δε θα επιστρέψει για μια ακόμη βουτιά στον techno-thriller κόσμο του. Τι έγινε λοιπόν και η Lana Wachowski σκηνοθετεί και γράφει μόνη της το σενάριο; 

Την απάντηση έδωσε η ίδια η Lilly Wachowski κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής της, καθώς αυτόν τον καιρό προμοτάρει την νέα της σειρά "Work in Progress" του Showtime εκεί όπου ανέλαβε ως showrunner, σκηνοθέτιδα, σεναριογράφος και εκτελεστική παραγωγός. 

"Μου φάνηκε εξαιρετικά μη ελκυστικό"

Εξηγώντας τους λόγους πίσω από την απόφαση να μην αναλάβει το "The Matrix: Resurrections" είπε: 

Έβρισκα κάτι στην ιδέα του να πάω πίσω και να είμαι μέρος ενός πράγματος που είχα κάνει στο παρελθόν, σαν κάτι που μου φάνηκε εξαιρετικά μη ελκυστικό."

Αναφέρει επίσης πως ειδικά μετά την αλλαγή φύλου που πέρασε δεν ήθελε να κάνει τα ίδια πράγματα με εκείνη την περίοδο της ζωής της, καθώς ήταν κάτι που για την ίδια δεν τη γέμιζε συναισθηματικά. Ένας ακόμα λόγος που έπαιξε ρόλο για την Lilly Wachowski ήταν πως μετά τα απανωτά γυρίσματα των "Cloud Atlas", "Jupiter Ascending" και "Sense8" ένιωσε "εντελώς εξουθενωμένη": 

"Όταν ολοκλήρωσα τη μετάβασή μου το 2016 ήμουν απίστευτα εξουθενωμένη επειδή είχαμε κάνει τα Cloud Atlas, Jupiter Ascending και την πρώτη σεζόν του Sense8 το ένα πίσω από το άλλο. Τελειώναμε το post στο ένα και ξεκινούσαμε την προετοιμασία για το επόμενο project ταυτόχρονα. Οπότε έχεις να κάνεις με πάνω από 100 μέρες γυρισμάτων για το καθένα και μαζί με το "coming out" μου, ένιωθα πως ο κόσμος μου κατέρρεε γύρω μου σε ένα μεγάλο ποσοστό. Οπότε χρειαζόμουν αυτόν τον χρόνο εκτός της βιομηχανίας. Ήθελα να επανασυνδεθώ με τον εαυτό μου ως καλλιτέχνης και το έκανα πηγαίνοντας πίσω στη σχολή, με τη ζωγραφική και με άλλα πράγματα. 

Πρόσφατα είχαμε την αποκάλυψη του τίτλου και τις πρώτες πληροφορίες από το trailer του Matrix 4, περισσότερα θα βρείτε πατώντας εδώ

Το The Matrix: Resurrections αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2021 στις κινηματογραφικές αίθουσες και το HBO Max.