To Matrix 4 αποκάλυψε τον τίτλο και τα πρώτα πλάνα του - Όχι για όλους όμως!

Τουλάχιστον μπορούμε να σας περιγράψουμε τι γίνεται στο trailer
25 Αυγούστου 2021 09:49
To Matrix 4 αποκάλυψε τον τίτλο και τα πρώτα πλάνα του - Όχι για όλους όμως!

Η CinemaCon διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας για περιορισμένο αριθμό κόσμου και όσοι τυχεροί παραβρέθηκαν στην αποψινή του έκθεση είχαν την ευκαιρία να μάθουν τον τίτλο αλλά και να δουν τα πρώτα πλάνα του άκρως αναμενόμενου The Matrix 4.

Πράγματι, η Warner Bros. έκανε την μεγάλη αποκάλυψη του τίτλου της ταινίας, που θα κυκλοφορήσει ως "The Matrix: Resurrections", επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις φήμες που κυκλοφορούσαν όλον αυτόν τον καιρό στα σοκάκια του διαδικτύου. 

Και σα να μην έφτανε αυτό, έδωσε στη δημοσιότητα για τους λιγοστούς ανθρώπους που βρίσκονταν στην έκθεση, τα πρώτα πλάνα με τους Keanu Reeves και Carrie Anne-Moss. Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο teaser trailer της ταινίας το οποίο πλέον όλο το ίντερνετ παρακαλάει την Warner Bros. να το δημοσιεύσει κάτι μας λέει πως αυτό δε θα αργήσει. 

Επειδή όμως δεν επιτρέπονταν κάμερες και κινητά, δεν υπάρχουν πουθενά ούτε καν θολά χαμηλής ανάλυσης πλάνα από αυτά που συνηθίζονται σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Ωστόσο, μην αγχώνεστε σας διότι έχουμε μια περιγραφή των όσων δείχνει το trailer του Matrix 4, μέχρι να κυκλοφορήσει επίσημα.

"Επιστρέφουμε στο Matrix" προμηνύει το trailer

Το trailer ανοίγει με τον Reeves να μιλάει στον ψυχολόγο του, τον οποίο υποδύεται ο Neil Patrick Harris -μια από τις νέες προσθήκες του cast- και να αναφέρεται σε αυτόν με το κανονικό του όνομα, Thomas Anderson, πριν μπει στο Matrix. 

"Είμαι τρελός;" αναρωτιέται ο Reeves και ο Harris του απαντά "Δεν χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη εδώ μέσα". Στην επόμενη σκηνή ο Neo χαιρετά την Trinity της Moss σε μια καφετέρια, η οποία φαίνεται να μην τον θυμάται και τον ρωτάει "Έχουμε ξανασυναντηθεί;". 

Το επόμενο πλάνο δείχνει ένα σωρό μπλε χάπια να πέφτουν σε έναν νιπτήρα και ο "Neo" κοιτάζεται στον καθρέφτη και τότε ξεκινά να παίζει το "White Rabbit" των Jefferson Airplane. Τότε βλέπει ένα όραμα με τον εαυτό του γερασμένο. Μια γυναίκα με μπλε μαλλιά του λέει πως εάν θέλει να μάθε την αλήθεια θα πρέπει να την ακολουθήσει. 

Ένας νεαρός Morpheus (που μάλλον τον υποδύεται ο Yahya Abdul-Mateen II) λέει στον Neo "ώρα να πετάξουμε" και του δίνει ένα κόκκινο χάπι. Τότε ξεκινάει το κλασικό Matrix με επικά πλάνα μαχών, τούμπες και ακροβατικά στον αέρα με μπόλικο καράτε ενδιάμεσα. 

Η κορύφωση του trailer έρχεται όταν ο Jonathan Groff του Mindhunter ξεστομίζει την ατάκα:

"Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, γυρνάμε πίσω εκεί όπου ξεκίνησαν όλα...πίσω στο Matrix".

Την σκηνοθεσία του "Resurrections" ανέλαβε μόνη της η Lana Wachowski, η οποία είχε σκηνοθετήσει και γράψει το σενάριο της αρχικής τριλογίας του Matrix, μαζί με την αδερφή της Lilly Wachowski.  Στο cast του επίσης συμμετέχουν οι Jada Pinkett Smith ως Niobe, Lambert Wilson ως The Merovingian, Daniel Bernhardt ως Agent Johnson, Yahya Abdul-Mateen IIAndrew CaldwellPriyanka ChopraJonathan GroffNeil Patrick HarrisJessica HenwickEllen HoffmanEréndira IbarraToby OnwumereMax RiemeltChristina Ricci, και Brian J. Smith

Το The Matrix: Resurrections θα κάνει πρεμιέρα αυτόν τον Δεκέμβριο σε κινηματογράφους και HBO Max.