O "Shang-Chi" απαντάει με αιχμηρό σχόλιο στον πρόεδρο της Disney

"Δεν είμαστε ένα πείραμα" έγραψε στο Twitter ο Simu Liu
17 Αυγούστου 2021 11:25
O "Shang-Chi" απαντάει με αιχμηρό σχόλιο στον πρόεδρο της Disney

Μετά την επαναστατική κίνηση της Scarlett Johansson να κοντράρει τη Disney δημόσια για τις απολαβές από το "Black Widow", ένας ακόμα ηθοποιός του MCU και μάλιστα από τους νεότερους, δήλωσε δημόσια μια αντίθετη άποψη από αυτή της εταιρίας. Ο Bob Chapek, CEO της Disney, στο πρόσφατο meeting των μετόχων αναφέρθηκε στο πρόγραμμα κυκλοφοριών της Marvel Studios ως "ένα ενδιαφέρον πείραμα για εμάς". 

Αυτό πυροδότησε μια αιχμηρή απάντηση από τον Simu Liu, τον πρωταγωνιστή του επερχόμενου Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings, την οποία έδωσε μέσα από το Twitter του: 

Ο 32χρονος ηθοποιός έγραψε τα εξής: 

Δεν είμαστε ένα πείραμα.

Είμαστε τα αουτσάιντερ, οι υποτιμημένοι. Είμαστε αυτοί που σπάνε το ταβάνι. Είμαστε η γιορτή της κουλτούρας και της χαράς που θα παραμείνει μετά από μια ταραγμένη χρονιά. Είμαστε η έκπληξη. Είμαι εκστασιασμένος να γράψουμε ιστορία στις 3 Σεπτεμβρίου. Ελάτε μαζί μας. 

Το σχόλιο του Liu έρχεται μετά από την ανακοίνωση πως τόσο το Shang-Chi όσο και το Free Guy θα παραμείνουν στις αίθουσες για 45 ημέρες -το συνηθισμένο παράθυρο δηλαδή- και θα είναι οι πρώτες που δε θα διατεθούν ταυτόχρονα με το Disney Plus (Premier Access) από τότε που η πανδημία άλλαξε τις συνθήκες της βιομηχανίας. 

Μάλιστα ο Chapek είχε δηλώσει επίσης πως "η προοπτική του να μπορέσουμε να έχουμε μια Marvel ταινία στην υπηρεσία μετά από 45 μέρες θα είναι ένα ακόμη ορόσημο δεδομένων, με το οποίο θα ενημερώσουμε την μετέπειτα πορεία των ταινιών μας.

Την ταινία που αποτελεί τη δεύτερη του Phase 4 του MCU σκηνοθετεί ο Destin Daniel Cretton (Just Mercy, The Glass Castle, Short Term 12). Ολόκληρο το βασικό cast εκπροσωπείται μόνο από ασιατικής καταγωγής ηθοποιούς όπως τον Tony Leung, θρυλικό ηθοποιό από το Χονγκ Κονγκ που έχει παίξει στα "In the Mood for Love" και "Chunking Express" να υποδύεται εδώ τον μεγάλο κακό της ταινίας, ονόματι Wenwu (ή αλλιώς Mandarin). Επίσης, πρωταγωνιστεί η Awkwafina (Crazy Rich Asians), η Michelle Yeoh (Star Trek: Discovery), Fala Chen, Meng’er Zhang, Florian Munteanu, και Ronny Chieng. 

Για τα απίθανα πλάνα και την φωτογραφία όμως δεν είναι κάποιος τυχαίος φωτογράφος πίσω από την κάμερα αλλά ο Bill Pope, γνωστός για την τριλογία του "The Matrix", το "Spider-Man 2", το "Baby Driver" αλλά και το Scott Pilgrim vs The World

Το Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings θα κυκλοφορήσει μόνο στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Σεπτεμβρίου.