Ο Εξορκιστής επιστρέφει με μια πανάκριβη νέα τριλογία για να σπείρει ξανά εφιάλτες

Και σκηνοθέτη τον δοκιμασμένο και ταλαντούχο David Gordon Green των Halloween
27 Ιουλίου 2021 11:21
Ο Εξορκιστής επιστρέφει με μια πανάκριβη νέα τριλογία για να σπείρει ξανά εφιάλτες

Είναι μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών, ίσως η πιο επιδραστική στο είδος των ταινιών τρόμου και ετοιμάζεται να κάνει ένα τεράστιο, blockbuster επιπέδου, comeback! Σαφώς αναφερόμαστε στον "Εξορκιστή" του William Friedkin. Στα συνταρακτικά κινηματογραφικά νέα της ημέρας μαθαίνουμε πως μια νέα τριλογία του Εξορκιστή βρίσκεται στα σκαριά από την Universal Pictures και την Blumhouse Productions, εταιρία παραγωγής με μεγάλη παράδοση στις horror ταινίες. 

Ουσιαστικά, πρόκειται για επιβεβαίωση παλαιότερων ρεπορτάζ που ήθελαν τη Blumhouse να ετοιμάζεται πυρετωδώς για το project. Την αποκάλυψη έκανε το ρεπορτάζ των New York Times, που κάνει λόγο πως ο σκηνοθέτης μάλιστα του reboot/sequel θα είναι ο David Gordon Green, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το επιτυχημένο reboot των Halloween και έχει αναλάβει εξ'ολοκλήρου τη νέα τριλογία με το επερχόμενο Halloween Kills και το Halloween Ends

Σαν reboot και sequel μαζί

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε για την πλοκή αυτή θα συνεχίζει από το "The Exorcist" του 1973 και μάλλον θα αγνοεί τα γεγονότα των υπόλοιπων ταινιών. Ο Leslie Odom Jr., υποψήφιος για Όσκαρ με το "One Night in Miami", θα πρωταγωνιστήσει στο ρόλο ενός πατέρα που ανακαλύπτει ότι η κόρη του είναι δαιμονισμένη. Απελπισμένος για βοήθεια θα ψάξει την Chris MacNeil την μητέρα του κοριτσιού που δαιμονίστηκε στην ταινία του 1973. Και ναι, η εμβληματική Ellen Burstyn αποτελεί τη μεγάλη επιστροφή του franchise, καθώς θα υποδυθεί ξανά τον ρόλο της, η οποία θα είναι 90 χρονών όταν θα κυκλοφορήσει το sequel. 

Η νέα τριλογία θα είναι πανάκριβη και blockbuster επιπέδου

Το ίδιο ρεπορτάζ αποκαλύπτει κάτι πολύ ενδιαφέρον και δείχνει πόσο πιστεύει στο project η Blumhouse και πόσο μεγαλειώδη θέλει να κάνει την επιστροφή του "The Exorcist" η Blumhouse. Τα δικαιώματα της νέας τριλογίας τα αγόρασε η Universal Pictures για πάνω από $400 εκατομμύρια, φυσικά για να ενισχύσει την streaming υπηρεσία της, το Peacock. H πρώτη νέα ταινία του "Εξορκιστή" αναμένεται τον Οκτώβριο του 2023 στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Όμως, τα επόμενα δύο sequels που θα ακολουθήσουν θα προβληθούν αποκλειστικά μέσω του Peacock