Η σαρωτική "Black Widow" της Scarlett Johansson σπάει τα ταμεία και την πανδημία

Από τις πρώτες μέρες η ταινία της Marvel έδειξε ότι το κοινό διψούσε
12 Ιουλίου 2021 10:44
Η σαρωτική "Black Widow" της Scarlett Johansson σπάει τα ταμεία και την πανδημία

Όπως γράψαμε και στην άποψή μάς για το Black Widow, δύο χρόνια ήταν πολλά δίχως ταινία της Marvel και το κοινό φαίνεται πως διψούσε να δει την πρώτη ταινία του Phase 4 του MCU, η οποία λόγω του κορονοϊού καθυστέρησε έναν ολόκληρο χρόνο. Η ταινία δράσης με πρωταγωνίστρια την Σκάρλετ Γιόχανσον έφερε τα πάνω-κάτω στο box office και έθεσε νέο ρεκόρ στο μετά-πανδημικό box office, εκεί όπου έκανε ένα τεράστιο άνοιγμα της τάξης των $80 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ. 

Η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στις ΗΠΑ στην μετά-κορονοϊού εποχή

Την πρώτη ημέρα που προβλήθηκε έκανε εισπράξεις των $13.2 εκατομμυρίων σύμφωνα με το Deadline, με τους fans της Marvel να συρρέουν στις αίθουσες -όσο σαφώς επιτρέπεται από την μειωμένη χωρητικότητα των αιθουσών λόγω της πανδημίας. Έτσι έσπασε το ρεκόρ που είχαν θέσει το Fast & Furious 9 ($7.1 εκ.) και το A Quiet Place Part 2 $(4.8 εκ.), ενώ κατάφερε να τα πάει καλύτερα στο ντεμπούτο της από άλλες ταινίες του MCU, όπω το Ant-Man and the Wasp ($11.5 εκ.) και το Guardians of the Galaxy ($11.2 εκ.). 

H τελευταία ταινία που έσπασε με τέτοιον τρόπο τα ταμεία ήταν πάλι ταινία της Disney και συγκεκριμένα το Star Wars: The Rise of Skywalker της Lucasfilm, η οποία κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2019. 

Η συνολική συγκομιδή των πρώτων τεσσάρων ημερών της Black Widow παγκοσμίως ήταν στα $158.8 εκατομμύρια, στα οποία συνέβαλαν τα $78.8 εκατομμύρια από 46 άλλες αγορές ανά τον κόσμο. 

Το Disney Plus έβαλε το λιθαράκι του

Σε μια πρωτοφανής κίνηση για τα δεδομένα των streaming και VOD υπηρεσιών, η Disney τολμά και ανακοινώνει πόσα έσοδα έβγαλε η ταινία μέσα από το Disney+. Συγκεκριμένα, στην Αμερική και σε μερικές ακόμη χώρες του κόσμου, το φιλμ διατίθεται με έξτρα χρέωση των $29.99 για κάθε νοικοκυριό/λογαριασμό, μέσω του Disney Plus Premier Access. Αντί, λοιπόν, αυτή η κίνηση της Disney να βλάψει τις πωλήσεις της, την απέφερε δεκάδες εκατομμύρια ακόμη, φέρνοντας τη συνολική συγκομιδή του εμπορικού ντεμπούτου στα $218.8 εκατομμύρια

To ίδιο, ωστόσο, δεν ανακοίνωσε σε πρόσφατες περιπτώσεις μεγάλων ταινιών της όπως τα Raya and the Last Dragon, το Cruella ακόμη και το πρόσφατο Luca της Pixar, που έκαναν παρόμοιο υβριδικό λανσάρισμα. 

Το Black Widow προβάλλεται από τις 8 Ιουλίου στους ελληνικούς κινηματογράφους.