Θύμα σοβαρού hack η ΕΑ - Έκλεψαν τον κώδικα του FIFA 21 και της Frostbite Engine

Παραβιάστηκαν εκατοντάδες GB δεδομένων
10 Ιουνίου 2021 19:37
Θύμα σοβαρού hack η ΕΑ - Έκλεψαν τον κώδικα του FIFA 21 και της Frostbite Engine

Θύμα ενός σοβαρού hack έπεσε η Electronic Arts, όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα η κολοσσιαία gaming εκδότρια εταιρία στο Vice. Οι χάκερς έβαλαν στο στόχαστρο την εταιρία που εκδίδει τα Battlefield, FIFA, και The Sims μεταξύ άλλων, και κατάφεραν να παραβιάσουν τους servers της και να αποκτήσουν αρκετό source κώδικα από παιχνίδια και εσωτερικά development εργαλεία.  

Κλάπηκε ο πηγαίος κώδικας του FIFA 21 και της Frostbite Engine

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του VICE, οι hackers έγραψαν στο forum του Motherboard πως έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα του FIFA 21 και των matchmaking servers του, καθώς και τον κώδικα της Frostbite Engine, της μηχανής γραφικών που βασίζονται τα περισσότερα παιχνίδια της ΕΑ. 

Συνολικά, λέγεται πως οι hackers έκλεψαν περίπου 780GB δεδομένων και ήδη τα έχουν αναρτήσει προς πώληση σε διάφορα υπόγεια φόρουμ και σοκάκια του διαδικτύου. 

Τι απάντησε η ΕΑ;

Σε επίσημη δήλωση που πραγματοποίησε η ΕΑ στο VICE είπε πως δεν παραβιάστηκαν προσωπικά δεδομένα χρηστών:

"Ερευνούμε το πρόσφατο περιστατικό παραβίασης του δικτύου μας όπου κλάπηκε ένα συγκεκριμένο ποσοστό του πηγαίου κώδικα παιχνιδιών και σχετικών εργαλείων. Δεν παραβιάστηκαν δεδομένα παικτών και δεν υπάρχει κανέναν λόγος να πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί κίνδυνο για την ιδιωτικότητά τους. Ακολούθως, μετά το περιστατικό, κάναμε αρκετές βελτιώσεις στην ασφάλειά μας και έτσι δεν αναμένουμε να επηρεαστούν τα παιχνίδια ούτε η λειτουργία των επιχειρήσεών μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις Αρχές και άλλους εμπειρογνώμονες στο πλαίσιο αυτής της συνεχιζόμενης ποινικής έρευνας."