Υπάρχει μία ταινία που ο Stephen King δεν είδε ποτέ από τον φόβο του

Όταν καταφέρνει μια horror ταινία να ταράξει τον "μετρ του τρόμου"
01 Ιουνίου 2021 12:01
Υπάρχει μία ταινία που ο Stephen King δεν είδε ποτέ από τον φόβο του

Ο διάσημος συγγραφέας, Stephen King, αποκάλυψε την πιο τρομακτική ταινία που έχει δει στη ζωή του, την οποία μάλιστα δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει επειδή φοβόταν πολύ. Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας του “It”, του “The Shining”, καθώς και πολλών άλλων τρομακτικών βιβλίων, φαίνεται πως φρίκαρε με μία συγκεκριμένη ταινία, που κυκλοφόρησε πριν από 22 χρόνια.

Ο λόγος γίνεται για το “The Blair Witch Project” που κυκλοφόρησε το 1999 και έμελλε να γίνει μεγάλη επιτυχία εκείνη την περίοδο, αφού δεν ήταν απλά μια κλασσική ταινία τρόμου.

Ήθελε να την κλείσει από το φόβο του

Όπως μεταφέρει ο King, στο Dread Central, ήταν τόσο τρομακτικό που δεν μπόρεσε να την ολοκληρώσει. Ήταν καλοκαίρι και εκείνος βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά από ένα ατύχημα και ο γιός του του έφερε μια βιντεοκασέτα με το φιλμ, λέγοντάς του ότι πρέπει να την δει άμεσα.

Την πρώτη φορά που είδα το The Blair Witch Project, βρισκόμουν στο νοσοκομείο, τότε ο γιος μου έφερε μια κασέτα VHS και μου είπε ότι πρέπει να το παρακολουθήσω. Στα μισά της ταινίας του είπα να την κλείσει, ήταν πολύ φρικιαστική.

Blair Witch Project: Η πιο κερδοφόρα ανεξάρτητη ταινία όλων των εποχών

Η ιδιαίτερη "found footage" τεχνική της κάμερας που μαγνητοσκοπήθηκε η ταινία ήταν κάτι το πρωτοποριακό τότε. Αρκετά χρόνια μετά το είδος αυτό έφερε τα Paranormal Activity και το "Cloverfield" στο προσκήνιο. Το The Blair Witch Project έφερε στα ταμεία του περισσότερα από $250 εκατομμύρια παγκοσμίως, με budget που κυμάνθηκε γύρω στα $500.000, γεγονός που την έκανε ως μια από τις πιο κερδοφόρες ανεξάρτητες ταινίες όλων των εποχών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το trailer του The Blair Witch Project.