Οι κινηματογράφοι επιστρέφουν "με το δεξί": Άνοιγμα-ρεκόρ για το “A Quiet Place 2”

Ήδη καλύφθηκε το κόστος του sequel
31 Μαΐου 2021 22:50
Οι κινηματογράφοι επιστρέφουν "με το δεξί":  Άνοιγμα-ρεκόρ για το “A Quiet Place 2”

Οι κινηματογράφοι ανοίγουν τις πόρτες τους ξανά σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά από μήνες απουσίας λόγω της COVID-19 και σιγά σιγά όλα φαίνεται πως βρίσκουν ξανά το δρόμο τους. Πολλές ταινίες που ήταν να προβληθούν στις αρχές του 2021 ή ακόμη και του 2020, πλέον βαδίζουν προς τη μεγάλη πρεμιέρα τους.

Το A Quiet Place II έκανε ρεκόρ εισπράξεων στο αμερικανικό box office

Μία από αυτές τις ταινίες είναι και το “A Quiet Place Part II”, το οποίο παίζει αυτή τη στιγμή σε πολλά σινεμά παγκοσμίως, αλλά και από τις 3 Ιουνίου θα προβάλλεται και στη χώρα μας. Όπως έγινε γνωστό, ο κόσμος πήγε στις αίθουσες το περασμένο Σαββατοκύριακο για να παρακολουθήσει το sequel, και ξεπέρασε τα $48 εκατομμύρια στο box office μέσα στο διάστημα αυτό.

Επίσης, αναμένεται να ξεπεράσει τα $58 εκ. τις επόμενες ώρες, αφότου κλείσουν τα ταμεία ανήμερα της Memorial Day στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ρεκόρ στο εγχώριο box office στη μετά-πανδημική εποχή του.

Παγκοσμίως, μέχρι στιγμής, βρίσκεται πάνω από τα $80.5 εκ. στο σύνολο. 

Πόσο κόστισε το sequel; 

Λέγεται ότι ήταν μεγαλύτερο από την πρώτη ταινία και υπολογίζεται περίπου στα $61 εκατομμύρια. Βάσει της μέχρι τώρα εμπορικής πορείας του, αναμένεται να καλύψει με άνεση αυτό το κόστος και μένει να δούμε που θα κάτσει η "μπίλια" του στο box office. 

Η οικογένεια των Abbott συνεχίζει την προσπάθεια της να επιβιώσει στον βάναυσο μεταποκαλυπτικό κόσμο, καθώς θα δούμε τα γεγονότα αμέσως μετά το τέλος της πρώτης ταινίας.

Το άκρως αναμενόμενο sequel σκηνοθετεί και υπογράφει σεναριακά και πάλι ο John Krasinski, με το cast των Emily Blunt, Millicent Simmonds και Noah Jupe να επιστρέφει στους ρόλους του. Στις νέες προσθήκες συναντάμε τον Cillian Murphy (Peaky Blinders), και τον Djimon Hounsou (Blood Diamond, Captain Marvel).