Η Amazon κάνει το "μπαμ" - Συζητά εξαγορά της MGM για $9 δισ.

"Βόμβα" στο χώρο της ψυχαγωγίας και των streaming υπηρεσιών
18 Μαΐου 2021 09:05
Η Amazon κάνει το "μπαμ" - Συζητά εξαγορά της MGM για $9 δισ.

Πριν λίγα λεπτά έγινε γνωστή η είδηση ότι η Amazon ετοιμάζεται για μια τεράστια κίνηση όσον αφορά το χώρο του κινηματογράφου, των streaming υπηρεσιών και της ψυχαγωγίας γενικότερα, αφού σύμφωνα με το BBC βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της MGM Studios με το αστρονομικό ποσό των $9 δισεκατομμυρίων. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή στούντιο του Χόλιγουντ με το εμβληματικό λιοντάρι για λογότυπο, που έχει γράψει ιστορία στον κινηματογράφο.

Η MGM είναι ένα από τα μακροβιότερα στούντιο στην ιστορία του Χόλιγουντ μετρώντας σχεδόν 100 χρόνια στο χώρο και έναν πλούσιο κατάλογο από ταινίες. Όπως όλα δείχνουν, η Amazon θέλει να εμπλουτίσει το Amazon Prime Video και να μπει για τα καλά «στο μάτι» των άλλων υπηρεσιών. Όλα αυτά, βέβαια έρχονται λίγες ώρες μετά τις αναφορές που θέλουν την AT&T να κλείνει συμφωνία με το Discovery για μία νέα streaming υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η MGM Holdings, η μητρική εταιρία της MGM Studios διερευνά την πώληση της εταιρίας από πέρυσι και φαίνεται πώς πλέον η Amazon είναι ένα βήμα πιο κοντά για την απόκτησή της. Αξίζει να αναφερθεί, ότι η MGM Studios διαθέτει ένα τεράστιο κατάλογο ταινιών και σειρών από τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ μέχρι σήμερα, με ταινίες όπως τον “Μάγο του Όζ”, το "Όσα Παίρνει ο Άνεμος" (Gone with the Wind), το franchise του "James Bond", του "Rocky" και άλλες.

Τέλος, μέχρι στιγμής ούτε η Amazon, αλλά ούτε η MGM έχουν επιβεβαιώσει τις συζητήσεις τους στο BBC, οπότε λάβετε τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη.