Πέθανε η Helen McCrory, γνωστή ως "Θεία Polly" από το Peaky Blinders

Σε ηλικία 52 ετών
16 Απριλίου 2021 19:01
Πέθανε η Helen McCrory, γνωστή ως "Θεία Polly" από το Peaky Blinders

Η ηθοποιός Helen McCrory έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών, όπως ανακοίνωσε πριν από μερικά λεπτά ο σύζυγός της Damian Lewis (Homeland, Billions). Η κατά κόσμον γνωστή ως "Θεία Polly" από τον εμβληματικό της ρόλο στο Peaky Blinders έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, με τον οποίο "πάλεψε ηρωικά", όπως γράφει ο Lewis στο Twitter. 

"Είμαι συντετριμμένος που σας ανακοινώνω ότι μετά από μια ηρωική μάχη με τον καρκίνο, η πανέμορφη και φοβερή γυναίκα που είναι η Helen McCrory, έφυγε από τη ζωή στο σπίτι της, περιτριγυρισμένη από την αγάπη φίλων και συγγενών. Πέθανε όπως έζησε: ατρόμητα. Ο Θεός ξέρει πόσο την αγαπάμε και πόσο τυχεροί είμαστε που ήταν στις ζωές μας. Έλαμψε τόσο δυνατά. Πέταξε τώρα, μικρή μου, στον ουρανό και σε ευχαριστώ". 

Γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1968 στο Λονδίνο και η καριέρα της περιλάμβανε σημαντικούς ρόλους στις τρεις τελευταίες Harry Potter ταινίες ως Narcissa Malfoy, στο "Hugo" (2011) του Martin Scorsese και στo Skyfall (2012) πλάι στον Daniel Craig. 

Στη πασίγνωστη σειρά του BBC, η οποία προβάλλεται στην Ελλάδα μέσω του Netflix, υποδύθηκε την "μαμά" και αρχηγό της οικογένειας των Σέλμπι, την οποία όλοι φοβόντουσαν, ακόμη και ο ίδιος ο Tommy του Cillian Murphy. Άγνωστο προς το παρόν τι θα γίνει με τον ρόλο της στην 6η σεζόν του σόου, τα γυρίσματα της οποίας ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

O επίσημος λογαριασμός των Peaky Blinders στα social media αποχαιρέτησε με τη σειρά του την λατρεμένη όλων "Θεία":