Μια νέα Star Trek ταινία μπήκε στο πρόγραμμα του 2023

Από εκεί που δεν υπήρχε φως στο τούνελ
12 Απριλίου 2021 12:22
Μια νέα Star Trek ταινία μπήκε στο πρόγραμμα του 2023

Από το 2016 το κινηματογραφικό μέλλον του Star Trek βρίσκεται σε μια στασιμότητα και ενίοτε τελευταία πολλά σκαμπανεβάσματα. Από εκεί που ετοιμαζόταν ο θρυλικός Quentin Tarantino να ετοιμάσει τη δική του R-rated ταινία στο σύμπαν, και τον Noah Hawley, δημιουργό του τηλεοπτικού "Fargo" να μας χαρίσει ακόμη μια ταινία, το franchise έφτασε πάλι στο σημείο μηδέν που ήταν αμέσως μετά το Star Trek: Beyond. 

Πρόσφατα, όμως, το Deadline αποκάλυψε την ύπαρξη μιας νέας ταινίας σε παραγωγή J.J. Abrams και σενάριο της Kalinda Vasquez δείχνοντας πως υπάρχει μια ηλιαχτίδα φως στο τούνελ. Τελικά, η Paramount εν μέσω των ανακατατάξεων στο καλεντάρι κυκλοφοριών της ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας Star Trek ταινίας για τις 9 Ιουνίου 2023, για την οποία δεν γνωρίζουμε καμία πληροφορία ως προς το σενάριο ή το που θα τοποθετείται χρονικά ή εάν θα συνεχίσει την ιστορία του James Kirk του Chris Pine. 

Λόγω του γεγονότος ότι ο παράγοντας πανδημίας ακόμη δεν έχει τελειώσει, αυτή η ημερομηνία δεν αποκλείεται να αλλάξει. Ωστόσο, αποτελεί δείγμα πως τα γρανάζια κινούνται ξανά ώστε το franchise του Gene Roddenberry να κάνει μια θεαματική επιστροφή όπως του αξίζει. 

Στις τηλεοπτικές παραγωγές τα πηγαίνει περίφημα άλλωστε με το Star Trek Discovery να φτάνει αισίως στην 4η σεζόν που θα προβληθεί εντός του 2021, το Star Trek: Picard με τον Patrick Stewart στον εμβληματικό ρόλο θα επιστρέψει το 2022 και το καρτούν Star Trek: Lower Decks να οδεύει προς ολοταχώς για τη 2η σεζόν. Παράλληλα ετοιμάζονται το Star Trek: Strange New Worlds με το πλήρωμα του Enterprise υπό την ηγεσία του Cpt. Pike, καθώς και η animated σειρά του Nickelodeon, "Star Trek: Prodigy" όπου θα επιστρέψει η Cpt. Janeway της Kate Mulgrew.